Son Konular

Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu'na 'tertemiz' demiş Özgür Özel açıkladı

haberci

New member
ekrem-imamoglu-kemal-kilicdarogl-pvui_cover.jpg

CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta Ekrem İmamoğlu'nun Silivri cezaevinde ziyaret etmişti. Bugün Özgür Özel de Silivri'deydi ve İmamoğlu ile görüştü. Özgür Özel'in dediğine göre Kılıçdaroğlu İmamoğlu'na 'kurultay tertemizdi' demiş.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Akın Gürlek" davası sonrasıEkrem İmamoğluile Silivri Cezaevi'nde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeden çıkışta basın açıklaması yapan Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ile ne konuştuğunu açıkladı. Özgür Özel görüşmeye dair şunları söyledi:
-Parti içi dayanışmayı artıracak her görüşme olumlu görüşmedir. O görüşmeden sonra bir gün boyunca bir sürü yalan üretilmişti. Ekrem Başkan, 'Mitingler zayıf oluyor, siz de katılsanız' demiş güya.
-İmamoğlu trollerin yazdığı her şey yalan. Doğru olan genel başkanımızın yapması gereken bir şey var o kurultayı yapan kişi kendisi, talebiyle yöneten kişi benim. Kurultayda bir şaibe görmedim, siz gördünüz mü?
-Genel başkan demiş, 'Olur mu ben video çektim, kurultayın tertemiz olduğunu söyledim'. Ekrem Bey bunu herkesin bir daha duymasını istiyor.
-Genel Başkan da demiş ki 'Mahkemeye gitmem.'
-Ekrem Bey diyor ki genel başkanın yönettiği ve talep edip de bana yönettirdiği benim divan başkanı olduğum kurultayda sonrasında bütün delegelerle bir daha geldik 1170 oyla delegeler bunu geçerli oyların tümünü vererek bir kez daha irade tazelediler. Halen daha biz bu haldeyken partinin iktidara yakın müzahir ya da iktidarın lehine kullanılan birtakım kanallarda bu anlamda tartıştırılmasından duyduğu rahatsızlığı ifade ediyor. Ekrem Başkan ile Kemal Bey'in görüşmesi zaten olması gereken bir görüşmedir."
Babalar gününde konuştuk

Babalar gününde konuştuk

-Mesele birtakım Cumhuriyet Halk Partisi'nin karışmasından menfaat uman kişilerin ve onların parti içinde kullandırdık kullandıkları aparatların verdiği hasar bu hasar olmasın istiyor. Ben zaten bu yapılan işlerin sonuç odaklı değil süreç odaklı olduğunu partiyi tartıştırmak için olduğunu görüyoruz. Bu kadar ağır yükümüz, derdimiz, tasamız, mücadelemiz, yasımız varken öyle üç beş tane soytarıya zaten papuç bırakmayız."

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Akın Gürlek" davası kapsamında Silivri Cezaevi'ndeki Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasının özeti şöyle:

1. Parti içi dayanışma ve birlik vurgusu
• İmamoğlu görüşmeyi "olumlu" buluyor; dayanışmayı zayıflatmaya yönelik iddialar ve 'mitinglerle ilgili eleştiriler' gibi söylentiler tamamen asılsız.

2. Kurultay tartışmaları üzerine
• Kılıçdaroğlu'nun, kurultayın "tertemiz" olduğunu teyit eden kısa video kaydını paylaştığını, İmamoğlu'nun da bunu herkesin duymasını istediğini söyledi.
• "Kurultayı ben yönettim, şaibe görmedim. Delegelerle bir araya gelip 1.170 oyla kararımızı tazeledik" dedi.

3. Mahkeme süreci
• Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun "Mahkemeye gitmem" yönündeki iradesini İmamoğlu'nun da desteklediğini aktardı.

4. Algı operasyonlarına karşı uyarı
• "Parti içinden veya iktidar yanlısı kanallardan 'karışma' vaadiyle çıkan söylemlerin, asıl amacının CHP'yi bölmek olduğunu görüyoruz. Bu soytarı oyunlara papuç bırakmayız."

5. "Babalar Günü" notu
• Özel, görüşmenin Babalar Günü'ne denk gelmesi nedeniyle de kısa bir tebriğini ilettiklerini belirtti.

Özetle Özel, parti içi dayanışmayı güçlendirmek, kurultay tartışmalarındaki iddiaları çürütmek ve trollerin yaydığı yalanlara prim vermemek gerektiğini vurguladı.

Geri
Üst Alt