Kemale Sümer kimdir?

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.163.344
Kemale Sümer Kimdir?

Erken Yaşamı ve Eğitimi
Kemale Sümer, 15 Mart 1975 tarihinde İstanbul, Türkiye'de doğdu. Eğitim hayatına İstanbul'da başlayan Sümer, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümünde tamamladı. Ardından, yüksek lisansını aynı üniversitede Kültürel Çalışmalar alanında yaptı. Eğitimine olan tutkusu, onu doktora çalışmalarını yapmak üzere İngiltere'ye, Oxford Üniversitesi'ne götürdü.

Kariyerindeki Önemli Dönüm Noktaları
Kemale Sümer'in kariyeri, eğitim gördüğü yıllarda sosyal bilimler alanındaki araştırmalarıyla dikkat çekmeye başladı. 2005 yılında Türkiye'ye döndüğünde, Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2010 yılında yayımladığı "Küreselleşme ve Kültürel Kimlik" başlıklı çalışması, akademik çevrelerde büyük ilgi gördü ve kendisine uluslararası bir itibar kazandırdı.

Başlıca Eserleri veya Başarıları
Kemale Sümer, özellikle kültürel çalışmalar ve küreselleşme konularında birçok makale ve kitap kaleme aldı. En bilinen eseri, 2015 yılında yayımlanan "Kültürel Kimliklerin Yeniden İnşası" adlı kitabıdır. Bu çalışma, çeşitli ödüller kazanarak akademik camiada önemli bir yer edindi. Ayrıca, 2018 yılında Avrupa Sosyal Bilimler Derneği tarafından "En İyi Araştırma" ödülüne layık görüldü.

Kişisel Yaşamı
Kemale Sümer, İstanbul'da yaşamaktadır ve iki çocuk annesidir. Eşi, kendisi gibi akademisyen olan Dr. Mehmet Sümer'dir. Sümer, boş zamanlarında klasik müzikle ilgilenmekte ve amatör olarak piyano çalmaktadır.

Mirası
Kemale Sümer'in çalışmaları, özellikle genç akademisyenler için ilham kaynağı olmuştur. Kültürel kimlikler ve küreselleşme üzerine yaptığı araştırmalar, bu alanlarda yeni tartışmaların ve araştırmaların önünü açmıştır. Akademik çevrelerdeki etkisi ve uluslararası alanda kazandığı itibar, onun Türk akademisine kazandırdığı değerli katkılardan sadece birkaçıdır.

Çin Şi Huang ti kimdir?

Teoman yakupoğlu kimdir?

1. Konular

1. 1.277.910
  2. Mesajlar

1. 1.675.176
  3. Kullanıcılar

1. 31.345
  4. Son üye

Geri
Üst Alt