- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -149
- Meslek
- Webmaster
Kendi kendine yardım sistemi nedir?
Kendi kendine yardım insanların çeşitli araçlar vasıtası ile etkililiği bilimsel olarak kanıtlanmış yöntemleri bireysel olarak uygulamaları ve bu sayede psikolojik problemlerle baş etmelerine yardım eden bilimsel temelli uygulamaların genel adıdır.
Psikonet Yayınları kimin?
Psikonet Psikoterapi ve Eğitim Merkezi 1999 yılının sonlarında, Dr. Alp Karaosmanoğlu, tarafından interneti ruh sağlığı alanında bir bilgilendirme ve paylaşım aracı olarak kullanma amacıyla, internet platform ve portal projesi olarak ortaya çıkmıştır.
Bibliyoterapi nedir makale?
İnsanlar›n kimi temel gereksinimlerini tan›y›p, doyum sağlama ve onlar›n iyileş- melerine yard›mc› olabilmeleri için kitaplardan yaralanma sürecine 'bibliyoterapi' denir.
Kendi kendine yardım grupları nelerdir?
Kendi Kendine Yardım Grubu nedir? (Was ist eine Selbsthilfegruppe?) Kendi kendine yardım gruplarında aynı hastalıktan yakınan veya benzer yaşam zorlukları olan kişiler biraraya geliyor. Grup içinde sorunları hakkında rahat konuşabilmeyi sağlıyor. Gizlilik ilkesi korunduğu için güven ortami oluşuyor.
Eğitimde Bibliyoterapi nedir?
Bibliyoterapi bireylerin problemlerini çözme sürecinde kendilerini daha iyi tanımasını amaçlar. Bu yüzden anlam sürecinde bazı eserlerden faydalanırız. Kitap ile danışan arasında kurulan iyileştirici güç, danışanın gelişim sürecini daha kolay keşfetmesine yardım eder.
Sinematerapi ne demek?
Sinematerapi, eğitimli bir profesyonel tarafından bireysel, grup ya da hastaya film izleme ödevi verilmesini, kendini açma ve değişim sağlama amacıyla, karakterlerin ve metaforların kullanılmasını kapsayan yaratıcı terapötik bir girişimdir (Powell 2008).
1969 yılında İzmir'de doğdu. 1993 yında Ege Üniversitesi Tıp Fakülesi'nden mezun olduktan sonra Psikiyatri ihtisasını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tamamladı. Analitik Yönelimli Grup Terapileri, Bilişsel ve Davranışçı Psikoterapi, Cinsel İşlev Bozuklukları Tedavileri eğitimlerini tamamladı.
Bibliyoterapi genellikle insanların duygusal problemlerle, zihinsel hastalıklarla veya yaşamlarındaki değişikliklerle başa çıkmalarına yardımcı olmak için veya kişilik gelişimini teşvik eden literatür kullanımı anlamına gelmektedir.
Kendine yardım aletlerinin amacı nedir?
Amaç belli bir tema etrafında toplanan bireylerin umdukları sosyal veya kişisel değişiklikleri gerçekleştirmede, benzer problemleri aşmada birbirlerine destek olmasıdır.
Rehberlikte Bibliyoterapi nedir?
Bibliyoterapi, bireyin sahip olduğu yanlış tutumları değiştirmek ve bireyi cesaretlendirmek için belli danışan veya danışan gruplarına makale, broşür ve kitap okuma ödevlerinin terapötik amaçlı olarak verilmesidir.