Son Konular

KGF Başkanı: KOBİ'lerin %99,8'i KGF Kefaletlerinden Yararlandı

Credits
1.258.181
white.jpg

Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, KOBİ'lerin KGF öz kaynaklarından sağlanan kefaletlerin neredeyse tamamını kullandığını açıkladı. Özegen, Kocaeli Ticaret Odası'nın haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, KGF'nin kuruluş süreci ve işleyişi hakkında detaylı bilgiler verdi.

KGF'nin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Özegen, kurumun 1991 yılında Türk Ticaret Kanunu'na göre kurulduğunu vurguladı. Kamu kurumu olmadığını belirten Özegen, KGF'nin teminat sorunu yaşayan KOBİ'lere destek sağlayarak finansmana erişimlerini kolaylaştırdığını söyledi.

Özegen, uluslararası arenadaki işbirliklerine de değinerek, KGF'nin Türkiye'de finansmana erişimi artırmak için yürüttüğü çalışmaları anlattı. Bugüne kadar 1,5 trilyon lira değerinde kefalet verdiklerini ve bunun 554 bin firmaya ulaştığını belirten Özegen, KOBİ'lerin KGF'nin kaynaklarından yüksek oranda faydalandığını açıkladı.

KGF'nin KOBİ'lere yönelik sunduğu desteklerin yanı sıra büyük şirketlere de hizmet verdiğini belirten Özegen, KOBİ'lerin kefalet sorununa çözüm sağlayan bir kuruluş olduklarını vurguladı. KGF'nin Kocaeli'de bugüne kadar on binlerce firmaya kefalet verdiğini dile getiren Özegen, katılımcıların sorularını yanıtladı ve Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı tarafından hediye takdim edildi.

Bakan Yumaklı, Isparta'da Eğirdir Gölü için Su Planı duyurdu!

Göç İdaresi, Yabancı Uyruklu Ölümü Üzerinde İnceleme Başlattı

1. Konular

1. 1.282.787
  2. Mesajlar

1. 1.683.573
  3. Kullanıcılar

1. 32.196
  4. Son üye

Geri
Üst Alt