haberci
Efsanevi Üye

Kilis Valiliği liderliğinde gerçekleştirilen proje, kentteki sahipsiz köpeklerin barındığı yeni bir merkeze ev sahipliği yapıyor. İl Özel İdaresi tarafından 50 dönümlük alana inşa edilen Geçici Rehabilitasyon ve Doğal Koruma Alanı, sokaklardaki köpeklerin güvenli bir şekilde korunmasını ve doğal yaşama kazandırılmasını amaçlıyor.
Dümbüllü köyü yakınlarında hayata geçirilen bu özel alan, sahipsiz köpeklerin tedavi ve bakım ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Ameliyathane, mama üretim tesisi, farklı yaş ve türdeki köpekler için ayrılmış bölümler, gözlem odası, idari birim ve veteriner odası gibi donanımlarla donatılan barınak, köpeklerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn edildi.
Kilis Valiliği ve Belediyesi işbirliğiyle yürütülen bu önemli proje kapsamında, sahipsiz köpekleri toplamak ve Geçici Rehabilitasyon ve Doğal Koruma Alanı'na taşımak için özel ekipler oluşturuldu. Bu alanda görev yapan 15 personel arasında veteriner hekimler de bulunuyor. Köpeklerin bakımı ve sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılıyor.
Kilis Vali Yardımcısı Murat Demirbilek, proje hakkında yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla hayata geçirilen bu alanda şu anda 450 sahipsiz köpeğin barındığını belirtti. Demirbilek, sahipsiz köpekleri toplama ve kısırlaştırma sürecinin devam ettiğini vurgulayarak, bu merkezin sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir rol üstlendiğini söyledi.
Ayrıca, merkezde üretilen mamaların yemek atıklarından elde edildiğini ve köpeklerin beslenmesinde kullanıldığını da belirten Demirbilek, proje kapsamında her türlü detayın düşünüldüğünü ve köpeklerin rahatı için gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade etti.
Kilis'te sahipsiz köpekler için hayati bir rol üstlenen bu proje, başarılı bir şekilde yürütülmeye devam ediyor. Geçici Rehabilitasyon ve Doğal Koruma Alanı, sahipsiz köpeklerin korunması ve doğal yaşama kazandırılması adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bu tür projelerin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, sokak hayvanlarının refahı için önemli bir adım oluşturuyor.