Kis hamuru nasil yapilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Kış hamuru nasıl yapılır?


- Kiş hamuru için ilk olarak unu geniş bir kabın içine eleyin ve tereyağı, su, tuzu da una ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın.
- Taban için hazır hale gelen hamuru streç filme sarıp buzdolabında dinlendirin.
- 3. Bu esnada iç dolgu hazırlığına başlayın.
- Sotelenen ıspanaklara baharatları ve tuzu da ekleyip karıştırın.

Kiş hamuruna ne konur?


Malzemeler
- 370 gram Hamur için:
- 200 gr Un.
- 5 gr (1 çay kaşığının yarısı) Tuz.
- 100 gr (küp küp kesilmiş buz gibi soğuk soğuk) Tereyağı
- 1 adet orta boy Yumurta. 70 gr.
- 1 (veya 2, gerekirse 3) yemek kaşığı buz gibi su.
- veya.
- 1 çorba kaşığı soğuk Süt.

Kiş hamuru akşamdan yapılır mı?


Hamuru akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz, ertesi güne epey kolaylık sağlıyor. Ispanaklı harca elimdeki küp peynirini kullandım, eski kaşar, İzmir tulum veya keçi peyniriyle de gayet lezzetli oluyor. Dilediğiniz aromalı her hangi bir peynir kullanabilirsiniz.

Ispanaklı kiş tarifi nasıl yapılır?


Ispanaklı kiş tarifi nasıl yapılır?
Ispanaklı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kiş Hamurunun Hazırlanması İçin: Unu geniş bir kabın içine eleyin.
- Diğer malzemeleri ilave edip, hamuru yoğurun.
- İç Dolgunun Hazırlanışı: Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Ispanaklar soğuduktan sonra, krema, yumurta ilave edip harcı karıştırın.

Sebzeli kiş nasıl yapılır?


Sebzeli kiş nasıl yapılır?
Sebzeli Harcın ve Kişin Yapılışı: Hazırladığınız beşamel sos ile birlikte sebzeleri karıştırıp güzel bir harç elde edin. Ön pişirme yaptığınız kiş hamurunun üzerine hazırladığınız harcı ekleyin ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Fırını 180 dereceye çıkarın ve 15 dakika, üzeri kızarana kadar fırınlayın.

Kiş neden yapılır?


Kiş hamuru tuzlu muhallebi ve peynir, et, deniz ürünleri veya sebze parçaları ile doldurulmuş pasta kabuğundan oluşan bir Fransız tart türüdür.

Kiş hamuru dolapta bekler mı?


Kum kıvamındaki hamuru mümkünse ellemeden, bir spatula yardımı ile tezgaha yaydığınız streç filmin üzerine alın, streç film yardımıyla bastırarak daire haline getirin ve iyice sarın. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Hamur soğuduğu zaman yağ parçalarını içinde tane tane görmelisiniz.

Patatesli kiş nasıl yapılır?


Soğanı patatesi ve peyniri ekleyip tekrar çırpalım baharatlarını kabartma tozunu birde unu ekleyelim güzelce karıştıralım. Borcamımızı yağlayalım eşit miktarda yayalım. Üzerine ben çörek otu serptim isteğe göre susamda olur 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Ispanaklı peynirli kiş nasıl yapılır?


Ispanaklı peynirli kiş nasıl yapılır?
Ispanaklı Peynirli Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanak iyice temizlenip doğranır.
- Beyaz peynir çatal yardımı ile ezilir ve ıspanağa karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu ekleyip pürüzsüz hamur elde edilir.
- Hamurun üzeri çatalla yer yer delinir.

Sebzeli tart nasıl yapılır?


Sebzeli tart nasıl yapılır?
Harç dinlenirken hamuru çıkarıp, kelepçeli kabımıza tart şekli vererek yayıyoruz. Rendelenmiş peyniri, hamurun üstüne serpiyoruz. Peynirin üstüne harcı, harcın üstüne peyniri, peynirin üstüne de maydanozu koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180°C'lik fırında, 30 dakika kadar pişiriyoruz.

Kiş nelerden yapılır?


ş, yumurta, süt veya krema ile doldurulmuş hamur kabuğundan ve peynir, et, deniz ürünleri veya sebzelerden oluşan, tuzlu ve açık bir börektir. Kiş sıcak veya soğuk servis edilebilir.

Tart hamuru nasıl yapılır?


Tart Hamuru Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve un iyice karıştırılır.
- Yumurta ve tuz eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
- Son olarak su eklenir ve iyice yoğurulur. Hamur pürüzsüz olmalı.
- 20 dakika bekletildikten sonra, kullanılmaya hazır.

Kisch nasıl yapılır?


Soğanı yemeklik doğradıktan sonra, sıvı yağıyla birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş patatesleri ekleyin ve 4-5 dk kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra hamurun üzerine yayın. Yumurtaları ve kremayı çırpın, maydanozu da ince kıyıp karışıma ekleyin ve patateslerin üzerine ilave edin.

Tart hamuru bir gece bekler mi?


Tart hamuru bir gece bekler mi?
Hamur Saklama Tart hamurunu yaptığınız gün kullanmak istemezseniz eğer tart hamurunu önce yağlı kağıda sarıp, ardından streç filme sıkıca sardıktan sonra derin dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz.

Ispanak borani nasıl yapılır?


Ispanak borani nasıl yapılır?
İyice yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları 3-4 seferde ekleyerek soğan ve sarımsakla kavurun. Kavrulan ıspanaklara tuz ve karabiber ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra soğuması için karıştırın ve Sütaş süzme yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına ıspanak boraniyi düzgünce yayarak koyun.

Ispanaklı Krep nasıl yapılır?


Ispanaklı Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanak yapraklarını ufak ufak doğrayınız.
- Yumurta, tuz, süt ve yağı karıştırınız.
- Ispanak yapraklarını ekleyip, mikserleyiniz.
- Unu da azar azar ekleyiniz ve karışımı mikserleyip, kıvamını ayarlayınız.
- İlk krepte tavayı yağlayınız.

Elmalı turta hamuru nasıl yapılır?


Derin bir kaba 125 gr tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta koyun. Üzerine 10 yemek kaşığı şeker, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya ve azar azar un ekleyin. Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.

En kolay elmalı turta nasıl yapılır?


Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmaları derin bir kaba rendeleyip üzerine şeker ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın.
- Yumurtaları, tereyağını, şekeri, sıvı yağı ve sütü güzelce karıştırın.
- Karışıma vanilya ve kabartma tozu ile karıştırdığınız unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Quiche hamuru nasil yapilir?


Quiche hamuru nasil yapilir?
Hamuru için: un, tuz ve tereyağını karıştırın. Üzerine suyu ekleyip yoğurun ve Streç filme sarıp buzdolabında 30 dk dinlendirin. Hazırladığınız hamuru kalıbınıza göre açın. Açtığınız hamuru kalıba yerleştirin ve tekrar buzdolabında dinlendirin.
 
Kiş hamurunu yapmak için verdiğiniz adımlar oldukça detaylı ve açıklayıcı. Un, tereyağı, su ve tuzun bir araya gelerek hamurun oluşması işlemi oldukça önemli ve doğru bir şekilde anlatılmış. Ayrıca tabanın hazır hale gelince dinlendirme adımı da hamurun lezzetini artıracaktır.

Kiş hamuruna nelerin konulduğuna dair malzemeleri sıraladığınız için tarifin içeriğini daha iyi anlamamıza yardımcı oldunuz. Hamur için gerekli malzemelerin yanı sıra iç dolguda kullanılabilecek ıspanaklı karışımın da tarifte detaylıca yer alması oldukça faydalı.

Hamuru akşamdan hazırlamanın mümkün olduğunu, buzdolabında bekletmenin ise ertesi güne kolaylık sağlayacağını belirtmeniz, kiş tarifini daha esnek yapabilmemize olanak sağlıyor. Aynı zamanda farklı peynir çeşitlerinin de kullanılabileceğini belirtmeniz, kiş tarifinin çeşitlendirilebileceğine dair bilgi veriyor.

Kişin neden yapıldığı ve içeriklerinden bahsetmeniz, tarifin kökeni ve özellikleri hakkında genel bir fikir edinmemizi sağlıyor. Ayrıca kiş hamurunu dolapta bekletmenin gerekliliği ve nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi vermeniz de oldukça önemli.

Tart hamurunun nasıl yapıldığı ve nasıl saklanabileceğine dair verdiğiniz bilgiler de oldukça değerli. Elmalı turta ve quiche hamuru gibi farklı tarifler hakkında da açıklamalarda bulunmanız, okuyucuların daha geniş bir bakış açısına sahip olmalarını sağlıyor.

Verdiğiniz bilgilerin detaylı olması ve farklı tarif seçeneklerine yer vermeniz, forumdaki okuyucuların lezzetli ve sağlıklı yemekler yapmalarına yardımcı olacaktır. Teşekkürler!
 

Ruyada evin tavaninin aktigini gormek nedir?

Utu buhar vermezse ne yapilir?

  1. Konular

    1. 1.280.273
  2. Mesajlar

    1. 1.677.532
  3. Kullanıcılar

    1. 31.453
  4. Son üye

Geri
Üst Alt