Son Konular

Kisa ve oz sozlere ne denir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Kısa ve öz sözlere ne denir?

Özdeyiş, vecize, ülger, kelamıkibar, aforizm, aforizma, motto, slogan…

Ne güzel sözler kısa?

Güzel Kısa Sözler
- Ne kadar az bilirsen, o kadar iyi uyursun..
- Umursamaz insanlar daha mutlu.
- Herhangi biri değilsin ki, nasıl üzülmeyeyim?
- Sen ki papatya gibisin.
- Mutlu günlerin geleceği yok.
- Nasıl seviyorum seni var ya, çok güzel seviyorum..
- Kıskançlık hapı olsun istiyorum!

Özdemir Asaf ne demiş?

Özdemir Asaf ne demiş?
- Çok ayrılık içtim ben kalbim güzel hani.
- Yaşamak değil, beni bu telaş öldürecek.
- İki seçeneğin var; ya kal, ya gitme!
- Beni yokluğunla savaştırma, kaybederim!
- Ben sevmekten hiç borçlu çıkmadım.
- Benim en sevdiğim söz, senden duyduğum bendir.
- Gelmen bir iyiliktir diyecektim.
- Boşuna yorulma gönül, sadece sevmek yetmiyor.

Kibar sözler nelerdir?

Kibar sözler nelerdir?
Kibar Sözler
- Sıradaki şarkı olup, sana gelesim var.
- Gülüşünü öpmek istediğim biri var.
- Aşk bir göldür, üstünde kazlar yüzer.
- Canım yalnızca sevmek istiyor seni.
- Bir gülüşü var kelebek görse ömrü uzar.
- Sen kokan biri olurum bazı laflarımla.
- Karanlığa gizlensen de kalbim bulur seni.

Söyleyeni belli olmayan kısa ve özlü sözlere ne ad verilir?

Arapça'da mesel (çoğulu emsâl) "benzemek, benzeri olmak" mânasındaki müsûl kökünden türemiş bir sıfat olup "benzeyen" demektir. Misl ve mesîl de aynı anlamda kullanılır.

Kim tarafından söylendiği bilinen kısa ve özlü sözlere ne denir?

TDK sözlüklerinden özdeyiş kelimesinin anlamına baktığımızda ise yazının başında belirttiğimiz gibi; bir düşünceyi, bir duyguyu, bir ilkeyi kısa ve kesin bir biçimde anlatan, genellikle kim tarafından söylendiği bilinen özlü söz, olarak devam eden tanımı görürüz.

Ne güzel aşk sözleri kısa?

Ne güzel aşk sözleri kısa?
KISA SÖZLER
- Kanatlarım yok belki ama senin varlığının verdiği mutluluk ile göklerde uçuyorum.
- Sen benim geceme ışık yayan yıldız gibisin.
- Güneş doğsun diye dua ediyorum.
- Sen aşktan korkuyorum diyorsun ya bende seni sevmekten korkuyordum ama bak şimdi senden vazgeçemeyenim.
- Sana hayatım boyunca bir kez yalan söyledim.

Ne demiş şair ile ilgili sözler?

Ne demiş şair ile ilgili sözler?
Ne Demiş Şair Sözleri
- Ne güzel demiş şair; geleydin bir çay içimi, sen çay dökerdin, ben içimi.
- Ne demiş şair?
- Öyle demişti şair en uzun yoldur insanın içi.
- Ne demiş şair aşkın en sağlam sigortası mesafedir.
- Ne demiş şair mutluluğu sende bulan senindir ötesi misafir.
- Ne demiş şair bahçemin halinden baharımı kıyasla!

Özdemir Asaf ne güzel söylemiş?

Ne güzel demiş Özdemir Asaf; "Baharda kışı, kıșında baharı özler insan. Ne uzaksa onu özler. Kavuşmak șart mı? Boșver..

Aşık Veysel ne demiş?

AŞIK VEYSEL SÖZLERİ | ANLAMLI, KISA, EN GÜZEL SÖZLERİ "Anlatamam derdimi dertsiz insana, Dert çekmeyen dert kıymetin bilemez." "Şu geniş dünyaya sığmayan gönül, şimdi bir odaya kapandı kaldı." "Ne varise sende bende, aynı varlık her bedende. Yarın mezara girende, sen toksun da ben aç mıyım?"

Kadınlar en çok hangi sözlerden hoşlanır?

Kadınlar en çok hangi sözlerden hoşlanır?
Kadınların duymaktan hoşlandığı 12 söz
- 1. "Sen kilo mu verdin?"
- 2. "Ayakkabıların çok şık."
- 3. "Saçların çok güzel olmuş."
- 4. "Diğer kızlardan çok farklısın"
- 5. "Alışverişe gidelim mi?"
- 6. "Sen güçlü bir kadınsın."
- 7. "Etrafına neşe saçıyorsun."
- 8. "Senden daha iyi bir eş düşünemiyorum"

Çok eskiden beri kullanılıp günümüze kadar gelmiş öğüt veren kalıplaşmış söyleyeni belli olmayan özlü sözlere ne denir?

Çok eskiden beri kullanılıp günümüze kadar gelmiş öğüt veren kalıplaşmış söyleyeni belli olmayan özlü sözlere ne denir?
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "darb-ı mesel" olarak da adlandıılır. Atasözleri bir toplumun duygu, düşünce inanç ve kültür yapısını yansıtır.

Özdeyiş, vecize, ülger, kelamıkibar, aforizm, aforizma, motto ve slogan gibi kısa ve öz sözler genellikle derin ve etkileyici mesajları kısa ve öz bir biçimde ifade etmek için kullanılır. Bu tür sözler genellikle insanların hayatlarında yol gösterici veya düşündürücü bir etki bırakır.

Özdemir Asaf'ın sözlerinde ise derin bir duygusallık ve içtenlik hissedilir. Özdeyişleri genellikle aşk, ayrılık, özlem gibi duyguları içeren etkileyici sözlerdir. Aşk sözlerinde ise romantizm ve duygusallık ön plandadır, sevgililere duygularını ifade etmek için tercih edilen kısa ve etkileyici sözlerdir.

Şairlerin sözlerinde ise genellikle derin anlamlar, imgeler ve duygular bulunur. Şiirlerinde insanın iç dünyasına, duygularına ve hayata dair derin düşüncelere yer vererek etkileyici ve anlamlı sözler ortaya çıkarırlar.

Kibar sözler ise nazik ve incelikli bir dil kullanarak karşı tarafa duygusal anlamda olumlu bir etki bırakmayı amaçlar. Bu tür sözler genellikle başkalarını düşünerek söylenen kibar ve nazik ifadelerdir.

Atasözleri ise bir toplumun kültürünü, tecrübelerini ve yaşam felsefesini yansıtan, zaman içerisinde kullanılan ve benimsenmiş öğüt veren kalıplaşmış sözlerdir. Bu sözler genellikle uzun deneyimlerden gelen bilgileri özlü bir şekilde ifade ederek insanlara yol gösterici olmayı amaçlar.

EKG de dalgalar neyi ifade eder?

Sosyal medya sosyal ag nedir?