Son Konular

Kismi denklik nedir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.249
Meslek
Webmaster

Kısmi denklik nedir?

Yabancı mesleki nitelik ile Alman kaynak mesleki niteliğin arasında kayda değer farklılıkların tespit edilmemesi durumunda, tam denklik onaylanır. Kayda değer farklılıkların yanında karşılaştırılabilir mesleki nitelik içerikleri mevcutsa, IHK FOSA bu durumda kısmi denklik vermektedir.

Denklik sınavı zor mu?

Şöyle ki yükseköğretim kuruluna diploma denklik belgesi almak üzere başvuran ancak sınava girebileceğine dair yükseköğretim kurulu kararı bulunmayan adaylar sınava talepleri dâhilinde başvuru yapabilirler. Diploma denklik başvuruları reddedilen adaylar sınavlara giremezler. Bir bakıma da sınav zor diyebiliriz.
Denklik belgesi diploma yerine geçer mi?
Denkliği talep edilen mezuniyet belgesinin Türk yükseköğretim sisteminde hangi akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgedir. 12. Diploma Denklik Belgesi ile Mezuniyet Denklik Belgesi arasında fark var mıdır? Her iki belge aynı işlevi görmektedir ve geçerlilik durumlarında herhangi bir fark yoktur.

Denklik ücreti ne kadar?

"Diploma Tanıma ve Denklik Başvuruları" ve "Denklik Başvurularının Yeniden İncelenmesi" talepleri için 150 TL, Yükseköğretim Kurumları Tanıma talepleri için (Yükseköğretim Kurumlarının tanınıp tanınmadığına dair belge) 50 TL, İşlemler Devam Ediyor belgesi talepleri için (Askerlik Tecil Belgesi, iş başvuruları vb.)

IHK Fosa denklik nedir?

IHK Foreign Skills Approval (IHK FOSA) sanayi ve ticaret odaları alanında yabancı mesleki diplomaların değerlendirilmesi ve tanınması için başvuru merkezidir. IHK FOSA, toplamda 80'den 77 Alman sanayi ve ticaret odası tarafından kamu hukukunun bağımsız kurumu olarak kurulmuştur.
Almanya ausbildung nedir?
Ausbildung programı; Almanya'da mesleki eğitim ya da çıraklık olarak bilinir. Bu program kapsamında öğrenciler, belirli bir alanda işe yönlendirilir ve 3 sene boyunca o alanda çırak olarak çalışır; üstelik eğitimlerini finanse etmek zorunda olmadan. Çalıştıkları süre boyunca maaş alarak yaşam masraflarını karşılarlar.
Herkes girmek zorunda değil. YÖK adaydan talep edebiliyor. Eğer YÖK STS talep etmezse, sınava girmenize gerek yok.
Üniversitelerin tanınması denklik için sadece yeterli olmamakla birlikte ders müfredatları karşılaştırmalı olarak bakılıp her bölüm için farklı uygulamalar yapılmaktadır. Genellikle YÖK Azerbaycan üniversiteleri sözel bölümler için herhangi bir uygulama yapılmaksızın denkliği kolaylıkla sağlamaktadır.
Diplomam yurt dışında geçerli mi?
Diploma Eki, Diplomanın Avrupa'da geçerli olmasını sağlar mı? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir "tanıma/geçerlilik/denklik belgesi" değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.

Denklik belgesi olmazsa ne olur?

Özel sektörde diplomanızın YÖK onaylı olmasının hiçbir önemi yoktur. Mesleğiniz , iş deneyiminiz, bireysel özellikleriniz dikkate alınacaktır. Buna ek olarak, yurtdışında eğitim almış olmanız özellikle bir avantaj olarak değerlendirilecek, yabancı dil bilmeniz de sizi çok daha tercih edilir hale getirecektir.

Denklik işlemleri ne kadar sürer?

Dijitalleşme sonucunda 2018'de Türkiye'nin eğitim sistemiyle uyumlu ülkelerden yapılan denklik başvurularının sonuçlandırılma süresi ortalama 65 güne indirildi. Bazı ülke başvurularında ise işlemler 15 günde bile sonuçlandırılıyor.
Yurtdışı diploma Denkliği nasıl alınır?
Bu başvuru e devlet ya da YÖK resmi internet adresinden yapılır. Kurum tarafından ön inceleme başvuru yapıldıktan sonra gerçekleşir. Ön incelemede diplomanın teyit edilmesi yer alır. Bu işlem ilgili resmi kurumdaki kişiler tarafından yurt dışındaki temsilcilerle iletişim kurularak gerçekleşir.

IHK ne demek?

IHK Sanayi ve Ticaret Odasının kısaltmasıdır. Sanayi, ticaret ve hizmet alanlarından bütün girişimler Almanya'da otomatik olarak IHK'ya üyedirler. Almanya'da 80 IHK vardır, her biri bir bölge için yetkilidir.

Almanyada diploma denkliği nasıl alınır?

Adım adım denklik
- Referans mesleği bulma. Denklik bulucudan Almanya'daki mesleklere ilişkin bilgileri bulabilir ve referans mesleğinizi seçebilirsiniz.
- Danışmanlık hizmetinden faydalanma. Denklik başvurusu yapmadan önce bilgi alın!
- Başvuru yapma.
- Başvuruyu işleme koyma.
- Haber alma.
Almanyada ausbildung yapmak için ne gerekli?
Gerekli şartlar

Calisma odasinda neler olur?

Bebeklere Hindistan cevizi tozu ne zaman verilir?

1. Konular

1. 1.281.648
  2. Mesajlar

1. 1.679.858
  3. Kullanıcılar

1. 31.868
  4. Son üye

Geri
Üst Alt