Kivi receli nasil yapilir yapilisi?

Editör

Efsanevi Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
149.169
Tepkime puanı
0
Puan
0
Credits
0

Kivi reçeli nasıl yapılır yapılışı?


4 adet kivi (250 gr) 1 su bardağı toz şeker (160 gr) 1 limonun suyu….Yapılışı:
- Kivileri soyun, önce boyuna ikiye sonra dörde bölün.
- Kivileri tencereye alın, üstüne şekeri ve limon suyunu ilave ederek orta ateşte karıştırarak kaynatın.
- Kaynayınca altını kısın ve kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.

Kivi marmelatı nasıl yapılır?


Kivi Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır? Çekirdeklerinden ayrılmış püreye 3 su bardağı toz şeker ekleyip karıştırın. Ocağın küçük gözünde orta ateşte yaklaşık 20 dakika karışım göz göz olana kadar kaynatın. Daha erken alırsanız reçel kıvamında olur.

Hurma reçeli nasıl yapılır?


İlk önce hurmalarımızı güzelce yıkayıp, ikiye ayırıyor ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Bir tencereye akşamdan koyup üzerine şekerini ekliyoruz ve sabaha kadar bekletiyoruz. Ertesi sabah (hurma sulanmayacağı için) 1 çay bardağı suyu ekleyip bir iki taşım pişiriyoruz.

Kivi tatlısı nasıl yapılır?


Kivi tatlısı nasıl yapılır?
Kivi Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kivilerin kabuklarını soyup istediğinizi şekilde doğrayabilirsiniz.
- Üzerine şekeri ekleyip bir kez karıştırıp bir gece beklemek üzere kaldırın.
- Ertesi gün kiviler şekerle birlikte sulanmış olacak, o yüzden su katmanıza gerek yok.
- Limonunu ekleyip kapatabilirsiniz.

Kivi sos nasıl yapılır?


Kivi sos nasıl yapılır?
Kivi Sosu Nasıl Yapılır?
- Püreyi hazırlamak için parçalara ayırdığımız kivileri rondomuza alalım.
- Pürüzsüz oluncaya kadar rondodan geçirelim.
- 2 su bardağı kivi püresi elde ediyoruz 6 adet kividen.
- Püremiz hazır olduğunda kivi sosunu hazırlamaya geçebiliriz.
- İyice karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirelim.

Kivi meyvesi ile neler yapılır?


Bunların dışında kiviyi size sevdirecek pratik tarifler için şöyle buyurun derim.
- Kivili ve Kavunlu Smoothie. Malzemeler;
- 2. Kivili Meyve Dolması
- 3. Kivili Cupcake.
- Kivili Mevsim Salatası
- 5. Kivili Sağlıklı Cipsler.
- 6. Kivili Cheesecake.
- 7. Minnoş Kiviler.
- 8. Kivili Tart.

Medine hurmasının reçeli nasıl yapılır?


Taze Hurma Reçeli Nasıl Yapılır?
- Hurmaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkartın. İrice dilimleyin.
- Dilimlediğiniz hurmaları bir tencereye aktarın. Üzerine toz şekeri ve karanfil tanesini ekleyin, suyu dökün. Orta ateşte şeker eriyene kadar pişirin. Daha sonra ateşi kısın.

Kuru hurma pekmezi nasıl yapılır?


Hurma Pekmezi Tarifi ile taptaze bir mayıs ayından herkese sevgiler!…Yapılışı
- Öncelikle hurmaları bir kabın içerisine alıp yıkayıp çekirdekleri çıkaralım ve küp küp doğrayalım.
- Bir tencerenin içerisine hurmaları ve suyu ilave edip önce yüksek ayarda daha sonra kısık ayarda toplam bir saat boyunca kaynatalım.

Kivi sosu nerede kullanılır?


Kivi sosu nerede kullanılır?
Kivi sosunun kullanılabileceği alanlar; Çok sevilen cup tatlılarından biri olacak kivi soslu muhallebili cupta hazırladığınız kivi sosunu kullanabileceğiniz tatlılardandır. Kivi soslu cheesecake te çok seveceğiniz, hazırlaması kolay tatlılarınızdandır. Sizlerde evlerinizde kolaylıkla denemelisiniz.

Kivi şurubu nasıl yapılır?


Kivi şurubu nasıl yapılır?
Basit şurup: 1 su bardağı su ile 1 su bardağı şekeri, şeker eriyene kadar kaynatın. Soğuduktan sonra kullanılmaya hazırdır. Basit şurubu bir kavanozda buzdolabında bir hafta saklayabilirsiniz. Kivileri katı meyve sıkacağında sıkın.

Kivi nasıl değerlendirilir?


Medine hurması marmelatı nasıl yapılır?


Kabuklarını soyduğumuz hurmaları ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Eğer daha küçük parçalara bölerseniz (2′ye veya 3′e) marmelatımsı bir reçel olur. Ardından tenceremizin içerisine sırasıyla su, hurma, limon suyu ve tereyağ koyuyoruz. Hurmalar suyu çekene kadar karıştırıp, pişiriyoruz.
 
Kivi reçeli yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. İşte adım adım kivi reçeli yapılışı:

Malzemeler:
- 4 adet kivi (250 gr)
- 1 su bardağı toz şeker (160 gr)
- 1 limonun suyu

Yapılışı:
1. Kivileri soyun, önce boyuna ikiye sonra dörde bölün.
2. Soyduğunuz kivileri tencereye alın.
3. Üzerine toz şekeri ve limon suyunu ilave ederek orta ateşte karıştırarak kaynatın.
4. Karışım kaynamaya başladığında altını kısın ve kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
5. Pişen reçeli kavanozlara doldurun ve soğuduktan sonra ağzını sıkıca kapatın.
6. Hazırladığınız kivi reçelini dilerseniz buzdolabında saklayabilirsiniz.

Böylece enfes kivi reçeliniz hazır! Afiyet olsun!
 

Klarnet hangi hareketle olusur?

Folyosuz nargile icilir mi?

  1. Konular

    1. 1.265.407
  2. Mesajlar

    1. 1.662.401
  3. Kullanıcılar

    1. 31.311
  4. Son üye

Geri
Üst Alt