Son Konular

Kıymalı Karnabahar Graten

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk karnabahar
300 gram kıyma
2 adet soğan
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1er tutam tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
1 tutam maydanoz
Sıvı yağ
Beşamel sos;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ (pütür olma ihtimalini yok ediyor diyebilirim)
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı doğrayarak yıkayalım.
Tencereye haşlamak için su koyalım. Kaynayınca tuz ve karnabaharları ekleyerek yumuşayana kadar pişirelim.
O olurken kıymalı harcımızı yapalım.Ben buzluktan kullandığım için birinci kıymayı kavurdum, şayet taze kıyma kullanacaksanız birinci soğanları kavurursunuz.
Kıymayı tavaya alarak az bi şu ekleyip kavuralım.
Ardından sıvı yağ ve küp doğranmış soğanları ekleyelim.
Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ortada karıştırarak suyunu çektirene kadar pişirelim.
Ocaktan almaya yakın maydanozları ekleyelim.
Beşamel için tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım. Tereyağ eriyince unu ekleyip 2 dakika kadar kavuralım.
Kavrulunca daima karıştırarak sütü ekleyelim.
Tuz ve karabiberi de ekleyerek kıvam alınca ocağı kapatalım.
Herşey hazır olduğuna nazaran artık birleştirme basamağına geçebiliriz.Fırın kabımıza haşlayıp süzdüğümüz karnabaharı alalım.
Üzerine her yerine eşit gelecek biçimde kıymalı harcımızı yerleştirelim.
En son beşameli de üzerine yayarak evvelce ısıtılmış 250 derecelik fırında pişmeye bırakalım.Afiyet olsun.
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Yumuşacık Poğaça Tarifi

S

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler 1 orta uzunluk karnabahar 1 tutam maydanoz 2 yemek kaşığı süt (karnabaharı haşlamak için) 1 su bardak yoğurt 1 su bardak süt Yarım bardak sıvı yağ 1 su bardaktan biraz az un 1 paket kabartma tozu Kimyon Karabiber Tuz Su İsteğe nazaran üzeri için rende...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı İçin Malzemeler 200 gr.kıyma 1 büyük uzunluk soğan 1 adet kapya biber 1 adet çarliston biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Pilav için; 1,5 su bardağı pirinç 3 -3,5 su bardağı sıcak su 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler Haşlamak için; Küçük boy karnabahar Tuz Çok az süt (Kokmaması için) Kıymalı harç için; 400 gram kadar kıyma Maydanoz 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Sıvı yağ Karabiber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı un 2 şu bardağı süt 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
theking
T
S
  • Soru Soru
Pırasa Graten Tanımı İçin Malzemeler 2 adet orta uzunluk pırasa 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet orta uzunluk havuç 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 ortaboy patates Üzeri için Rendelenmiş kaşar Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavaya yağı koyup ocağı açalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Kıymalı Tirit Tanımı İçin Malzemeler 400 gram kıyma 1 adet soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağ (sıvı yağ da olur) 1 yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı et suyu (yoksa sade su da olur ) Bayat ekmek ( pide de olur) 1 kase yoğurt ( isteğe nazaran sarımsaklı) 1,5 su bardağı et suyu Kıymalı Tirit Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.091
  2. Mesajlar

    1. 1.678.428
  3. Kullanıcılar

    1. 31.747
  4. Son üye

Geri
Üst Alt