T
theking
Guest
Kıymalı Pırasa Dolması Tanımı İçin Malzemeler
4 adet pırasa
150 kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet soğan
1- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam dereotu ve maydonoz (yada kurusu)
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı yağ
Tuz
Su
Kıymalı Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pırasaları 3 e kesip yıkayalım ve su dolu tencereye alalım haşlayalım dikkat edin erimesin ,yaklaşık kaynaşıktan 5 dk sonra çekebilirsiniz.
İç harcı için kıymayı tavaya alalım ,yağını ek edelim.
Biraz kavrulduktan sonra ince ince doğradığımız soğanı da ek edip kavuralım.
Üzerine salça ve baharatlarını ek edip karıştıralım .
Pirincini de ekleyip 1 dk kavurup 1 çay bardağı su ek edip kapatalım.
Maydanozunuz ve dereotunu da ek edelim ,pırasa yapraklarının içine 1 tatlı kaşığı kadar iç harcı koyup saralım .
Sos malzememelerini karıştıralım.
Sarma süreci bittiyse üzerine sosunu ek edip üzerini geçecek kadarda su ekleyip kısık ateşte ağır ağır pişirelim. Afiyet olsun.
Kıymalı Pırasa Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet pırasa
150 kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet soğan
1- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam dereotu ve maydonoz (yada kurusu)
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı yağ
Tuz
Su
Kıymalı Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pırasaları 3 e kesip yıkayalım ve su dolu tencereye alalım haşlayalım dikkat edin erimesin ,yaklaşık kaynaşıktan 5 dk sonra çekebilirsiniz.
İç harcı için kıymayı tavaya alalım ,yağını ek edelim.
Biraz kavrulduktan sonra ince ince doğradığımız soğanı da ek edip kavuralım.
Üzerine salça ve baharatlarını ek edip karıştıralım .
Pirincini de ekleyip 1 dk kavurup 1 çay bardağı su ek edip kapatalım.
Maydanozunuz ve dereotunu da ek edelim ,pırasa yapraklarının içine 1 tatlı kaşığı kadar iç harcı koyup saralım .
Sos malzememelerini karıştıralım.
Sarma süreci bittiyse üzerine sosunu ek edip üzerini geçecek kadarda su ekleyip kısık ateşte ağır ağır pişirelim. Afiyet olsun.
Kıymalı Pırasa Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı