Son Konular

Kıymalı Pırasa Dolması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Pancarlı Graten

T

Arası Ispanaklı Börek Lezzetinde Sebzeli Kek

T

theking

Guest
Kıymalı Pırasa Dolması Tanımı İçin Malzemeler
4 adet pırasa
150 kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet soğan
1- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam dereotu ve maydonoz (yada kurusu)
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı yağ
Tuz
Su

Kıymalı Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pırasaları 3 e kesip yıkayalım ve su dolu tencereye alalım haşlayalım dikkat edin erimesin ,yaklaşık kaynaşıktan 5 dk sonra çekebilirsiniz.
İç harcı için kıymayı tavaya alalım ,yağını ek edelim.
Biraz kavrulduktan sonra ince ince doğradığımız soğanı da ek edip kavuralım.
Üzerine salça ve baharatlarını ek edip karıştıralım .
Pirincini de ekleyip 1 dk kavurup 1 çay bardağı su ek edip kapatalım.
Maydanozunuz ve dereotunu da ek edelim ,pırasa yapraklarının içine 1 tatlı kaşığı kadar iç harcı koyup saralım .
Sos malzememelerini karıştıralım.
Sarma süreci bittiyse üzerine sosunu ek edip üzerini geçecek kadarda su ekleyip kısık ateşte ağır ağır pişirelim. Afiyet olsun.
Kıymalı Pırasa Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst Alt