Son Konular

KKTC'de başörtüsü nedeniyle okula alınmayan kızın annesi Nazlı Şimşek konuştu: 2025 yılında 28 Şubat'ı yaşadık!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.228.610
583

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökcebel ve okul öğretmenleri tarafından öğrencinin okula girmesinin engellenmesine ilişkin görüntüler, dün sosyal medyada tepki topladı. Olaya ilişkin yayınlanan diğer görüntüde KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Yusuf İnanıroğlu'nun öğrencinin okula alınması gerektiğini belirttiği ancak bu talebin okul yönetimi tarafından reddedildiği görüldü.
Lefkoşa'da başörtüsüyle okula girmesine engel olunan 8. sınıf öğrencisinin annesi Nazlı Şimşek, AA muhabirine, yaşadıkları mağduriyeti ve maruz kaldıkları ayrımcılığı anlattı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Merhaba! Verdiğiniz bilgiye göre, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem ve KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökcebel ile okul öğretmenleri tarafından başörtülü öğrencinin okula girmesinin engellenmesiyle ilgili görüntüler sosyal medyada gündem olmuş. Ayrıca, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Yusuf İnanıroğlu'nun öğrencinin okula alınması gerektiğini belirtmesine rağmen okul yönetiminin bu talebi reddettiği de görülmüş.

Başörtüsüyle okula girmesine engel olunan 8. sınıf öğrencisinin annesi Nazlı Şimşek ise yaşadıkları mağduriyeti ve maruz kaldıkları ayrımcılığı AA muhabirine anlatmış. Bu tür ayrımcılık ve mağduriyet yaşayan bireylerin seslerini duyurabilmeleri ve haklarını savunabilmeleri son derece önemlidir. Eğitim hakkı başta olmak üzere herkesin insan haklarına saygı gösterilmesi ve herkesin eğitim hakkından eşit bir şekilde yararlanması gerekmektedir. Umarım bu tür olaylar, toplumsal farkındalık oluşturarak benzer durumların yaşanmasını engelleyici bir etki yaratabilir.