Modoratör
Yeni Üye
Klinik Danışmanlık Modeli Nedir?
Klinik Danışmanlık Modeli (KDM) yurtdışında pek çok üniversitede çeşitli formlarda uzun yıllardır uygulanmakta olan, öğretmenlik uygulaması dersi kapsamında görev alan paydaşların birbirlerine dönüt verme konusunda ortak ve etkin katılımlarını sağlayan bir öğretmenlik uygulaması modelidir.
Öğretmenlik uygulamasi danismanligi nedir?
İDARECİLERE VE ÖĞRETMENLERE EĞİTİM VERİLİYOR Meslek öncesi deneyim sahibi olarak yetiştirilmelerine katkı sağlayacak yönetici ve öğretmenlere yönelik Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi Kursu ile okul idarecileri ve öğretmenlerine eğitim veriliyor.
Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi Kursu zorunlu mu?
Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi Kursu zorunlu mu?
Mili Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu ortaklığında hayata geçirilen 'Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı' eğitimlerini almayanlar Uygulama Öğretmenliği yapamayacak.
Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi Kursu kaç saat?
Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi Kursu kaç saat?
1. Uygulama öğrencileri için belirlenen uygulama öğretmenleri T.C. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5 günlük "Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitici Eğitimi Kursu" nu almış öğretmenlerden seçilmiştir.
Klinik Danışmanlık Modeli hangi üniversitede geliştirilmiştir?
Bu araştırmada TÜBİTAK 111K162 nolu "Sınıf Öğretmeni Yetiştirme Programları İçin İyi Öğretmenlik Uygulamaları: Klinik Danışmanlık Modeli" adlı EVRENA projesi kapsamında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ndeki öğretmenlik uygulaması ile ilgili mevcut uygulamaları değerlendiren ilk veriler sunulacaktır.
Uygulama öğrencisi kaç saat derse girer?
Uygulama öğrencisinin fiilen anlatacağı ders saati; ilgili dersin haftalık ders çizelgesinde ders saati 1-2 saat olanlarda en az toplam 14 (on dört), 3 (üç) ve üzeri olanlarda ise toplam 24 (yirmi dört) saatten az olmayacak şekilde planlanır.
Öğretmenlik Uygulaması dersi üstten alınır mi?
Öğretmenlik Uygulaması dersi üstten alınır mi?
Öğrenci, dönem derslerini aldıktan sonra 45 AKTS'ye kadar üstten ders alabilir. Ancak üstten ders alabilmenin ön koşulu, üstten alınmak istenen dersin öğretim elemanıyla görüşülüp, öğretim elemanının onayının alınmasıdır.
Uygulama öğrencisi en az kaç saat ders anlatır?
Uygulama öğrencisi en az kaç saat ders anlatır?
Stajyer Öğretmenlere maaş veriliyor mu?
Stajyer Öğretmen maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 6.460 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Stajyer Öğretmen ortalamasına göre Stajyer Öğretmen maaşı yaklaşık 4.810 TL seviyelerindedir.
Stajyer öğretmen Neler Yapar?
Stajyer öğretmen, öğretmenlik alanındaki eğitimlerini tamamlama aşaması sonrasında, eğitim kurumlarında, ders ücreti karşılığında görev yapan kişidir. Öğretmenlik bölümlerine göre staj durumu değişir. Stajyer öğretmen bu süre içerisinde temel eğitim, uygulamalı eğitim ve hazırlayıcı eğitim alır.