haberci
Efsanevi Üye
Kocaeli'de mahalleyi ayağa kaldıran patlama
Çayırova'da yol kenarına atıldığı değerlendirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 4 otomobil ve bir ev zarar gördü.
Dün gece saat 03.00 sıralarında, Kocaeli'nin Çayırova ilçesi Özgürlük Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde kimliği belirsiz bir kişi, elindeki patlayıcı olduğu tahmin edilen cismi bir binanın önüne fırlattı. Cismin yere düşmesiyle meydana gelen patlamada, park halindeki 4 otomobil ile bir evin camları zarar gördü. Olay sonrası şüpheli yaya olarak kaçtı.
MAHALLEDE KORKU DOLU ANLAR
Patlama sırasında mahalle sakinleri büyük korku yaşadı. Olayı gören bir mahalleli,"Saat 03.00 sıralarında büyük bir patlama oldu. Camdan baktım ama bir şey göremedim. Daha sonra dışarı çıktığımda polisleri ve insanları gördüm. Karşı binaya molotof benzeri bir şey atılmış. Araçlarda ve çevrede ciddi hasar vardı."dedi.
POLİS GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATTI
İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, olay yeri inceleme ekipleri çevrede detaylı çalışmalar yaptı. Patlamaya neden olan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı soruşturma sürüyor.
Olay anı çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Polis, görüntülerden şüphelinin tespit edilip yakalanması için çalışma yürütüyor.