Son Konular

Kocluk Becerileri nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Koçluk Becerileri nedir?

Temel koçluk becerileri, koçluk süreçlerinde kullanılan ve koçluk mesleğinin yerine getirilmesi için önem arz eden yetkinlikler anlamına geliyor. Bu da demek oluyor ki koçluk mesleğinin istenen düzeyde yerine getirilebilmesi için temel koçluk becerilerine ihtiyaç duyulur.

Temel koçluk Eğitimi Nedir?

Temel koçluk eğitiminde amacımız koçluğu meslek edinmeyi talep eden kişilere giriş eğitimi vererek temelini oluşturmak ve katılımcıların koçluk becerilerini geliştirmek. Bu sayede kişiler, Öğrenci Koçluğu, Yaşam Koçluğu, Aile Koçluğu gibi alanlarda uzmanlaşmayı sağlar.

Koçluk Felsefesi Nedir?

Çağın En Güçlü Gelişim Aracıyla Tanışın Modern çağın koşullarına uygun olarak, kişisel ve mesleki potansiyeli maksimize eden, danışanı daha fazla düşünmeye teşvik ederek yaratıcı süreçler içine girmesi için ona ilham veren, danışan ile koçun işbirliği içinde olduğu bir ilişkidir.

Koçluk eğitimi ne kadar?

Koçluk eğitimi ne kadar?
9 Günlük (63 Saat) eğitim programıdır. Eğitim İçeriği: Koçluğun Tanıtılması Koçluk Yetkinliklerinin ve Etik Kodların Anlaşılması

Koçluk ücretleri ne kadar?

Koçluk ücretleri ne kadar?
Günümüz rakamlarında bir eğitim ve öğrenci koçu seans için 150 ile 450 TL arasında değişen ücretler talep etmektedirler. Seanslar genel itibariyle 45 dakika ile 1 saat arasında değişen sürelerde gerçekleştirilmektedir.

Koçluk ne sağlar?

Profesyonel Koçluk insanın hayatında birçok harika fayda yaratır; örneğin kişinin hayatındaki zorluklara farklı ve yeni açılardan bakmasını sağlar, karar verme becerilerini geliştirir, kişiler arası ilişkilerde etkinlik sağlar ve güveni arttırır.

MEB eğitim koçluğu Kursu nedir?

MEB Onaylı Öğrenci Koçluğu Eğitimi Sertifikası, kendisini öğrenci koçluğu alanında geliştirmek isteyen kişilerin bilgi birikimini artırmasına yardımcı olmaktadır. Öğrenci koçluğu alanında istihdam edilmek isteyen kişiler, bu sertifika ile farklı yaş gruplarındaki öğrencilere hizmet verebilmektedir.

Öğrenci koçluğu ücreti ne kadar?

Öğrenci koçu ne iş yapar?

Öğrenci koçu ne iş yapar?
Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletişim halinde ders başarısını takip eder.

Koçluk soruları nelerdir?

Koçluk soruları nelerdir?
Koçlukta esas açık uçlu sorular sormak ve danışanı dinlemektir. Kapalı uçlu sorular yanıt alındıktan sonra iletişim bitebilir veya kopabilir. Küçük ve büyük sorular. Küçük sorular, bugün nasılsınız?, kolay gelebildiniz mi?, dışarıda hava nasıl?

Öğrenci koçluğu için neler yapılabilir?

Öğrenci koçluğunda en önemli unsur öğrenci ve koçu arasındaki uyum ve işbirliğidir. Öğrenci koçunun genel olarak amacı öğrenciyi belirlemiş olduğu hedefleri konusunda başarıya ulaştırmak için doğru yönde yönlendirmektir. Ayrıca sıkıntı ya da stres altında olan öğrencilere gerekli motivasyonu sağlamaktadır.

Öğrenci koçluğu eğitimi sertifikası ne işe yarar?

Eğitim Koçluğu Sertifikası Ne İşe Yarar? Birebir eğitim danışmanlığı verebilir, bu alanda kendi iş yerinizi açabilir, okullarda proje başlatabilir, öğrenci koçu olabilir, öğrenciyi geliştirecek süreci tasarlayarak bu konuda ailelere de yardımcı olabilirsiniz.

Eğitim koçluğu sertifikası kimler alabilir?

Eğitim koçluğu sertifikası başta eğitimciler, psikolojik danışmanlar, psikologlar, sosyal çalışmacılar, sosyologlar, profesyonel koçlar, öğrenci ve aile konusunda uzmanlaşmak isteyen koçlar, eğitim koçluğu üzerine çalışmak isteyenler, eğitimden alınacak olan bilgiler ışığında kişisel gelişimlerine katkı sağlamak …

Koçluk becerileri, koçluk süreçlerinde kullanılan ve koçluk mesleğinin yerine getirilmesi için önem arz eden yetkinliklerdir. Koçluk mesleğinin istenen düzeyde yerine getirilmesi için temel koçluk becerilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Temel koçluk becerileri arasında iyi iletişim becerileri, empati, soru sorma yeteneği, etkili dinleme ve geribildirim verme gibi yetkinlikler bulunmaktadır.

Temel koçluk eğitimi, koçluğu meslek edinmeyi talep eden kişilere giriş eğitimi vererek temelini oluşturmayı amaçlar. Katılımcıların koçluk becerilerini geliştirerek, alanlarda uzmanlaşmalarını sağlar. Eğitim genelde 9 günlük (63 saat) bir programdır ve içeriği koçluğun tanıtılması, koçluk yetkinliklerinin ve etik kodların anlaşılması gibi konuları kapsayabilir.

Koçluk, çağın en güçlü gelişim aracı olarak tanımlanabilir. Kişisel ve mesleki potansiyeli maksimize eden, danışanı daha fazla düşünmeye teşvik ederek yaratıcı süreçler içine girmesi için ona ilham veren, danışan ile koçun işbirliği içinde olduğu bir ilişki olarak nitelendirilebilir.

Koçlukun sunduğu faydalar arasında kişinin hayatındaki zorluklara farklı ve yeni açılardan bakmasını sağlamak, karar verme becerilerini geliştirmek, kişiler arası ilişkilerde etkinlik sağlamak ve güveni artırmak bulunmaktadır.

Öğrenci koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte çalışarak öğrencinin başarı isteğini arttırmaya çalışır. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir ve öğrencinin okulu ile iletişim halinde ders başarısını takip eder.

Öğrenci koçluğu için yapılacaklar arasında öğrenci ve koçu arasındaki uyum ve işbirliğinin önemli olduğu belirtilmektedir. Öğrenciyi belirlediği hedeflere ulaştırmak için doğru yönlendirmek ve motivasyon sağlamak da öğrenci koçunun görevleri arasındadır.

Eğitim koçluğu sertifikası, birebir eğitim danışmanlığı verme, kendi iş yerini açma, okullarda projeler başlatma, öğrenci koçu olma, öğrencileri geliştirecek süreçleri tasarlama ve ailelere yardımcı olma gibi fırsatlar sunabilir.

Eğitim koçluğu sertifikası alanlar arasında eğitimciler, psikolojik danışmanlar, psikologlar, sosyal çalışmacılar, sosyologlar, profesyonel koçlar ve eğitimden alınacak olan bilgilerle kişisel gelişimlerine katkı sağlamak isteyen bireyler bulunmaktadır.

Arka planda ne calisiyor?

10 tavuk kac metrekare?

1. Konular

1. 1.280.939
  2. Mesajlar

1. 1.678.137
  3. Kullanıcılar

1. 31.725
  4. Son üye

Geri
Üst Alt