Kontrolsuz kopya ne demek?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Kontrolsüz kopya ne demek?

Kontrolsüz Kopya:Dağıtıldıktan sonra güncellenmesi gerekebilir, sadece bilgi almak için dağıtılan KYS ait belgelerdir.

Kontrolsüz doküman nedir?

Kontrolsüz doküman nedir?
4.4. Kontrolsüz Doküman: Güncellenmesine gerek olmayan ve sadece bilgi için verilen çoğaltılarak basılan yazılı dokümandır. Kontrolsüz dokümanların üzerinde kırmızı renkli "KONTROLSÜZ KOPYA" kaşesi veya filigran basılır.

KYS dokümanları nelerdir?

Kalite Yönetim Sistemi Kurulu olan bir kuruluşta yürürlükte ve uygulanan dokümante edilmiş bilgiler yani dokümanlar kayıtlar aşağıdakiler olmalıdır.
- Prosedürler.
- Görev Tanımları
- Talimatlar.
- Şartnameler.
- Formlar.
- Süreç İş Akışları ve Süreç Dokümanları
- Dokümante edilmiş Bilgi Doküman kontrol kayıtları

Dış kaynaklı doküman ne demek?

Dış kaynaklı doküman ne demek?
Kuruluşun faaliyetlerini gerçekleştirmede ihtiyaç duyduğu, dış kurum/kuruluşlar tarafından hazırlanan (Örn: müşteri dokümanları, kataloglar, ISO 9001:2015 Standardı) ve çalışma sistemi içerisinde kullanılması gereken dokümanlardır.

Yazılı doküman ne demek?

Döküman herhangi bir faaliyetin metotlarını ortaya koyan veya okuyanı bir iş bir görevle ilgili yönlendiren elektronik ortamda veya kağıt ortamındaki yazılı metinlerdir. Bu faaliyet işletmelerde örneğin üretim faaliyetine ait metotları , bir makinenin çalıştırılmasını vb izah için kullanılabilmektedir.

Doküman kodu nedir?

Doküman kodu nedir?
Dokümanın Kodu: Dokümanın izlenebilirliğini sağlayan, kurum ve kuruluş tarafından doküman yönetim sistemi rehberinde belirlenen kurallara uygun olarak oluşturulan tanımlama sistemini ifade eder. Yayın Tarihi: Dokümanın yürürlüğe girdiği tarihi ifade eder.

Kalite doküman nedir?

Kalite yönetim sisteminde yer alan tüm doküman ve kayıtlar bu prosedürün uygulama alanı içerisindedir. Kalite el kitabı:,Proses çalışmaları ve Kalite Yönetim Sistemi kapsamında yürütülen çalışmalarının anlatıldığı dokümanıdır. Firmanın özel dokümanıdır.

Kontrolsüz kopya, dağıtıldıktan sonra güncellenmesi gerekebilecek belgelerdir ve sadece bilgi amaçlı dağıtılabilirler. Kontrolsüz doküman ise güncellenmesine gerek olmayan ve sadece bilgi için verilen çoğaltılarak basılan yazılı dokümanlardır. Bu tür dokümanların üzerinde genellikle kırmızı renkli "KONTROLSÜZ KOPYA" kaşesi veya filigran bulunur.

KYS dokümanları, bir kuruluşun Kalite Yönetim Sistemi'nde yürürlükte ve uygulanan dokümante edilmiş bilgilerdir. Bu dokümanlar arasında prosedürler, görev tanımları, talimatlar, şartnameler, formlar, süreç iş akışları ve süreç dokümanları ile dokümante edilmiş bilgi doküman kontrol kayıtları bulunabilir.

Dış kaynaklı dokümanlar ise kuruluşun faaliyetlerini gerçekleştirmek için dış kurumlardan veya kuruluşlardan aldığı ve çalışma sistemi içerisinde kullanılması gereken dokümanlardır. Örneğin, müşteri dokümanları, kataloglar veya ISO 9001:2015 Standardı gibi dış kaynaklı dokümanlar bu kapsama girebilir.

Yazılı doküman, herhangi bir faaliyetin metotlarını ortaya koyan veya okuyanı bir iş veya görevle ilgili yönlendiren elektronik veya kağıt ortamındaki yazılı metinlerdir. Bu tür dokümanlar, işletmelerde üretim faaliyetlerine ait metotları, makinelerin çalıştırılmasını vb. açıklamak için kullanılabilir.

Doküman kodu, bir dokümanın izlenebilirliğini sağlayan ve kurum/kuruluş tarafından belirlenen tanımlama sistemidir. Bu kodlar, doküman yönetim sistemi rehberinde belirlenen kurallara uygun olarak oluşturulur ve yayın tarihini de içerebilir.

Kalite dokümanları ise Kalite Yönetim Sistemi'nde yer alan tüm doküman ve kayıtları kapsar. Kalite el kitabı, proses çalışmaları ve Kalite Yönetim Sistemi kapsamında yürütülen çalışmaların anlatıldığı özel bir dokümandır.

Konserve haslanmis nohut zararli mi?

HashMap ne ise yarar?

1. Konular

1. 1.262.690
  2. Mesajlar

1. 1.659.198
  3. Kullanıcılar

1. 31.269
  4. Son üye

Geri
Üst Alt