Modoratör
New member
Kooperatiflerde huzur hakkı ne demek?
Şirket ortakları, şirket müdürleri ve yönetim kurulu üyelerinin kanunen belli sorumluluk ve yükümlüleri vardır. Huzur Hakkı, bu kişilerin sorumluluk ve yükümlülükleri nedeni ile karşılaşabilecekleri riskleri azaltmak amacıyla belirlenen maddi karşılıktır.Sınırlı Sorumlu Konut Yapı Kooperatifi ne demek?
Sınırlı sorumlu ibaresi ne anlama gelir? Kooperatif borçlarından dolayı sadece kooperatif mal varlığı sorumlu olacaktır ve alacaklılar, alacaklarının tahsili için ortakların şahsi varlığına başvuramayacaklardır. Ortaklar ise kooperatifin borçlarına karşı sadece sermaye payları ile sorumlu tutulacaklardır.SS Koop ne anlama gelir?
SS Koop ne anlama gelir?kooperatiflerde; yasalara karshı sınırlı, uyelerine karsı sorumlu. anlamına gelir. koperatif tabelalarinda genellikle ss seklinde gecen bir tabirdir. bu kısaltmayı goren turistlerin, ozellikle de almanların o anda neler dusundukleri psikolojik ve sosyolojik olarak incelenmeli ve sonucları kamuoyuna duyurulmalıdır.
Huzur hakkı kimlere verilir?
Şirketler,vakıflar ve derneklerde, yönetim kurulu üyeleri ilgili kurumun işleriyle ilgiliçeşitli kararlar almak için düzenli veya gerekli hallerde toplantı yaparlar.Yapılan bu yönetim kurulu toplantıları için zaman ve mesai harcanır. Harcananbu zaman ve mesai kapsamında yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödenir.Belediyelerde huzur hakkı kimlere ödenir?
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun "Huzur ve izin hakkı" başlıklı 32 nci maddesinde; meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 39 uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından …Kooperatiflerde ortakların sahip olduğu bireysel haklar nelerdir?
Kooperatiflerde ortakların sahip olduğu bireysel haklar nelerdir?GK' ya katılma hakkına bağlı olarak ortakların müzakerelerde bulunma, öneri yapma, muhalefeti zapta geçirme hakları da mevcuttur (KoopK. m.53).
- Oy Hakkı
- Bilgi Alma Hakkı
- Denetleme Hakkı
- İptal (Bozulma) Davası Açabilme Hakkı
- YK Üyelerine Karşı Sorumluluk Davası Açabilme Hakkı
- Çıkma Hakkı
- Azınlığa Tanınan Haklar.
Kooperatif Arsası ne demek?
Kooperatif tapusu ile kastedilen sizin sahiplik durumunuzu gösteren Kooperatif hissesidir. Kooperatif arazinin sahibidir ve tapu kooperatif adınadır. Sizde bu kooperatiften hisse alarak hisseniz oranında kooperatife ortak olup sahibi olduğu arazi-arsanın sahibi olursunuz.Kooperatiften ev almak mantıklı mı?
Kooperatif tapulu ev alınabiliyor. Kooperatiften edinilen bir gayrimenkulün alınması ile doğrudan kooperatif üyesi olunamıyor. Alan kişi sadece tapuda o gayrimenkulü satın alan kişi olarak görünüyor. Kooperatiflerin başlıca tapu işlemleri; gayrimenkul alım ve satımı, gayrimenkul satış vaadi, kat karşılığı temlik,…SS Sanayi ne demek?
SS Sanayi ne demek?Kent içinde dağınık şekilde yerleşmiş ve elverişsiz çalışma koşulları altında çalışan yapımcı ve onarımcı küçük sanayicileri çağdaş ve düzenli birer işyerine kavuşturmak, onların çalışma koşullarını iyileştirip aralarında dayanışma ve organizasyonu geliştirerek, ihtiyaçlarının daha kolay ve ekonomik olarak …