Modoratör
New member
Kostik yanıcı mı?
Sıvı Kostik 2. Sulu çözeltisi renksiz ve kokusuz olan bir sıvıdır. Yanıcı değildir. Nem yada suyla teması yanıcı maddeleri ateşlemeye yetecek derecede ısı açığa çıkarabilir.Kostik içersek ne olur?
Kostik içersek ne olur?Kostik içildiğinde akut dönemde yemek borusu ve midede perforasyona (delinmeye) neden olur. Perforasyon olmazsa kronik dönemde, özofagus darlığı gelişerek, yutma güçlüğüne neden olabilir (1).
Sabunlarda kullanılan kostik nedir?
Sabunlarda kullanılan kostik nedir?Aşındırıcı özelliğe sahiptir ve sabun yapımında kullanılır. İki çeşit kostik vardır; birisi potasyum hidroksit (KOH) diğeri ise sodyum hidroksit (NaOH)dir. Potasyum hidroksit sıvı sabun yapımında, sodyum hidroksit ise katı sabun yapımında kullanılır.
Kostik hangi ürünlerde kullanılır?
Endüstride birçok kimyasal maddenin yapımında, yapay ipek, sabun, kâğıt, boya, deterjan endüstrisinde ve petrol rafinelerinde kullanılır.Kostik borulara zarar verir mi?
Kostik borulara zarar verir mi?Kostik insan vücuduna zararları olduğu gibi atık su borularına da zarar vermektedir. Ancak birçok kişi, tıkalı boru açma kimyasalı olarak kullanılan kostiğin atık su borularına zarar verdiğini bilmemektedir. Daha ucuz ve pratik bir çözüm yolu olduğu için lavabo açıcı asit kullanılır.
Kostik tahriş eder mi?
Kostik tahriş eder mi?Göz için tahriş edici madde özelliğindedir. Yutulması durumunda ciddi zararları olan korozif madde özelliğindedir..
Kostiksiz sabun ne demek?
Öncelikle cevap verelim: hayır. Sabun kimyasal yapısı itibari ile, yağ asitlerinin kostik ile reaksiyona girmesi sonucu oluşan bir çeşit tuzdur.Kaç çeşit kostik vardır?
Kaç çeşit kostik vardır?Kostik nedir? İki çeşit kostikler var. Birisi potasiyum hidroksit (KOH) diğeri sodiyum hidroksit (NaOH). Potasiyum kostiği sıvı sabun yapımında kullanılır, sodiyum kostiği katı sabun yapımında kullanılır.
Kostik yiyeceklerde kullanılır mı?
Kostik yiyeceklerde kullanılır mı?Gıda Üretiminde Kostik (Sodyum Hidroksit) Kullanımı Sodyum hidroksit, domates, patates ve diğer meyveler ve sebzelerden konserve yaparken kabuklarını soymak için kullanılır. Ayrıca bakteri ve küf oluşumunu engellemeye yardımcı olan gıda katkı maddesi olarak kullanılır.