Kredi turevleri nelerdir?

Yasayan hukuk sistemleri nelerdir?

Isyerinde temizlik ve duzenin onemi nedir?

<

Editör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Editör

Kredi türevleri nelerdir?

Kredi türevleri, kullanıcılarına kredi riski yönetimi imkanı sağlayan özel görüşmelerle yapılan iki taraflı sözleşmelerdir. Bu sözleşmeler swap, forward ve opsiyon sözleşmeleri şeklinde olabilir.

Kredi verilen tarafın kredi yükümlülüğünü yerine getirmemesi riskine ne ad verilir?

tanımlanabilecek olan kredi riski, finansal bir işleme taraf olan herkesin işlemdeki karşı tarafın yükümlü olduğu ödemeleri yerine getirmemesi olasılığının bulunması nedeniyle karşı karşıya olduğu bir risktir.

Kredi riski ne demek?

Kredi riski ne demek?
Kredi riski, bir borçlunun borcunu ödeme noktasında başarısız olması durumunda borcu veren kişi ya da kurumun karşılaştığı risk anlamına gelir. Bu risk, borcu veren için kayıp anapara ve faiz, nakit akışında kesinti ve artan tahsilat masraflarını içerir.

Kredili satışlar ne demek?

Kredili satışlar ne demek?
Peşin olmayan ve kredi açma esasına dayanan vadeli satış. Belirlenen vade sonunda mal bedelinin ödenmesi biçiminde yapılan satış.

Şubeye tahsis edilen limitinin üzerinde kullandırılan kredilere ne ad verilir?

Otorize Krediler : Şube yetkisini aşan kredilerdir. Bölge Müdürlüğü, Genel Müdür, Kredi Komitesi veya Yönetim Kurulu kararıyla açılırlar. kullandırma kararı değil, krediyi Genel Müdürlüğe sunma kararı alır.

Yönetim kurulunun Genel Müdürlüğe devredebileceği kredi onay yetki limiti ne kadardır?

(2) Bir gerçek veya tüzel kişiye açılacak kredi sınırının tespitinde, yönetim kurulu, en fazla, kredi komitesine özkaynakların yüzde onu, genel müdürlüğe yüzde biri tutarındaki kredi açma yetkisini devredebilir.

Kredi riski nasıl hesaplanır?

Kredi riski nasıl hesaplanır?
Kredi riski ölçüm modellerinde temel parametreler; temerrüt (beklenen kayıp, beklenmeyen kayıp), geri kurtarma, rating derece kaymaları, riske göre ayarlanmış performans ölçümü ve riske göre sermayedir. Kredi riskinin ölçülebilmesi için kredi riskinin yönetilebilmesi gerekmektedir.

Kredi notum ne kadar?

Kredi notum ne kadar?
Kredi Notu Kaç Olmalı?
Kredi Notu | Risk Grubu | Kredi Kullanma Durumu
700-1099 | Orta Riskli | Düşük
1100-1499 | Az Riskli | Gelire Bağlı
1500-1699 | İyi | Yüksek
1700-1900 | Çok İyi | Çok Yüksek

<
Kredi türevleri, finansal piyasalarda kullanıcılarına kredi riski yönetimi imkanı sağlayan özel görüşmelerle yapılan iki taraflı sözleşmelerdir. Bu sözleşmeler genellikle swap, forward ve opsiyon sözleşmeleri şeklinde olabilir. Kredi riski, bir borçlunun borcunu ödeme noktasında başarısız olması durumunda borcu veren kişi ya da kurumun karşılaştığı risk anlamına gelir. Bu risk, borcu veren için kayıp anapara ve faiz, nakit akışında kesinti ve artan tahsilat masraflarını içerebilir.

Kredili satışlar ise peşin olmayan ve kredi açma esasına dayanan vadeli satışları ifade eder. Belirlenen vade sonunda mal bedelinin ödenmesi biçiminde gerçekleşen satışlardır.

Otorize krediler, şubeye tahsis edilen limitin üzerinde kullandırılan kredileri tanımlar. Bu krediler, şube yetkisini aşan kredilerdir ve Bölge Müdürlüğü, Genel Müdür, Kredi Komitesi veya Yönetim Kurulu kararıyla açılırlar. Bu kredilerde kullandırma kararı değil, krediyi Genel Müdürlüğe sunma kararı alınır.

Kredi riski hesaplamalarında ise temel parametreler arasında temerrüt (beklenen kayıp, beklenmeyen kayıp), geri kurtarma, rating derece kaymaları, riske göre ayarlanmış performans ölçümü ve riske göre sermaye bulunur. Kredi riskinin ölçülebilmesi için ise kredi riskinin yönetilebilmesi gerekmektedir.

Kredi notunuza ilişkin tabloyu aşağıda bulabilirsiniz:

- 700-1099 arası kredi notu: Orta riskli, Düşük kredi kullanma durumu
- 1100-1499 arası kredi notu: Az riskli, Gelire bağlı kredi kullanma durumu
- 1500-1699 arası kredi notu: İyi, Yüksek kredi kullanma durumu
- 1700-1900 arası kredi notu: Çok İyi, Çok yüksek kredi kullanma durumu

Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar! Herhangi başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin.

Yasayan hukuk sistemleri nelerdir?

Isyerinde temizlik ve duzenin onemi nedir?

Geri
Üst Alt