Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Krema yerine sut kullanilir mi?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,787
Tepkime puanı
41

Krema yerine süt kullanılır mı?​

Bir tarifte krema kullanmak gerekiyorsa onun yerine süt kullanmak her zaman iyi bir fikir değildir. Bunun nedeni sütün aynı özelliklere sahip olmamasıdır. Örneğin; tam yağlı sütten tereyağı yapamazsın, ancak yoğun krema ile yapabilirsin.
Süt kreması ne demek?
Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Süt ile krema nasıl yapılır?
Süt Kreması Nasıl Yapılır?
- Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın.
- Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin.
- İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin.
- Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.

Hazır süt kreması nerelerde kullanılır?​

Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Sıvı krema yerine ne kullanabilirim?
1 fincan tuzsuz kaju fıstığını birkaç saat suda bekletin. Kabuklarını ayıklayın ve ¾ su bardağına biraz tuz ekleyerek çırpın. Pürüzsüz hale gelene kadar bu işleme devam edin ve gece boyunca buzdolabında bekletin. Bu kremayı soslarınızda ve çırpılmış tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Süt kreması zararlı mı?
Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni karaciğer yağlanmasına yol açıyor. Süt tozu kadınlarda özellikle dolaşım sistemini bozarak selülit oluşumuna sebep oluyor. Bunun dışında krema içerisindeki doymuş yağlar nedeniyle vücutta karaciğer yağlanması ve bölgesel yağlanmaya yol açıyor.

Hazır süt kreması nasıl kullanılır?​

Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır. ‘Sıvı krema’ ve ‘süt kreması’ ismiyle de bilinen bu krema, fesleğen, nane gibi farklı tatlarla birleştirilir.
Hazır krema ile neler yapılabilir?
Kremasının Akışına Öleceğiniz 12 Kıvamına Hayran Olunası Yemek Tarifi
- Kremalı mantar çorbası tarifi.
- Kremalı ve peynirli erişte tarifi.
- Fırında kremalı patates tarifi.
- Sarımsaklı kremalı köfte tarifi.
- Kremalı mantarlı fırın makarna tarifi.
- Kremalı patates salatası tarifi.
- Beef Stroganoff tarifi.
Krema evde nasıl yapılır?
Sıvı Krema Ev Yapımı (Orjinalinden Farkı Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kaseye süt hariç tüm malzemeler kaseye koyularak karıştırılır.
- Ardından yavaş yavaş süt eklenerek mikserle önce kısık sonra yüksek devirde 10 dakika çırpıyoruz. Hazırlanan krema bu şekilde hazır olmuş bulunmakta. Afiyet olsun.

Süt kreması kesilir mi?​

Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
 

Benzer konular

Krema ve süt kreması aynı mı? En bilinenle başlayalım: Krema Krema olarak bildiğimiz ürün, sütün yağlı kısmıdır. Yoğun (heavy) yani daha çok yağ içeren ve hafif (light) yani daha az yağ içeren türleri vardır. Nerelerde kullanılır? Diğer tüm krema çeşitleri, bu temel kremadan üretilir. Kutu krema...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Hazır krema neden yapılır? Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Krem Şantiden pasta kreması olur mu? İlk sıcağı çıkan kremanın içerisine bir poşet krem şanti ekliyoruz. Mikser yardımıyla 2 dakika boyunca çırpıyoruz. Krem şantili pasta kremasını soğuduktan sonra istediğiniz pastada kullanabilirsiniz. Pasta kreması hangi pastalarda kullanılır? Bazen hazır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Krema sertleştirici toz nedir? Krem tartar, tartarik asitten elde edilen bir potasyum tuzudur. Kimya alanında bu şekilde tanımlanmaktadır. Mutfakta ise; adeta kıvam verici ve mayalama özelliği olan bir katkı maddesi olarak bilinir. Süt kremasının içinde ne var? Kendisi tek malzemeden yani sütün...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Süt Dilimi kreması nasıl yapılır? Süt Dilimi Tarifi Nasıl Yapılır? - Fırınınızı 185 derecede üst alt turbo ayarında ısıtmaya bırakın. - Bir karıştırma kasesinin içerisine krema, toz krem şanti, bal ve limon suyunu mikser yardımıyla sert bir krema olana kadar çırpın. - Ayrı bir karıştırma...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips