Modoratör
Yeni Üye
Krep dolapta bekler mi?
Krep harcını 1 saat kadar oda sıcaklığında ya da vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında mutlaka bekletin. Beklettiğinizde içerisinde minik hava kabarcıklarını olduğunu gözlemleyeceksiniz. Bu hava kabarcıkları nefis krepler yapacağınızın habercisi aslında.
Krep nasıl muhafaza edilir?
Suyu çekilip pişince diğer tarafını çevirip pişirelim. En son bütün krepler pişip soğusun normal bi tabağa alıp üst üste koyalım ve güzelce streçleyelim buzluğa atalım. İstediğimiz zaman çıkarıp dilediğimiz gibi değerlendirelim. Çok lezzetli pratik bi tarif oluyor.
Krep hamuru saklanır mı?
Krep hamuru saklanır mı?
Krep hamuru yaptığınızda fazla olan kısmını saklayabilirsiniz. Kabartma tozu veya mayayı mayalama maddesi olarak kullanan çoğu krep hamuru soğutulabilir veya dondurabilirsiniz.
Krep nasıl yumuşak olur?
Unu Kaşıkla Ekleyin Ne ölçüde krep yapacak olursanız olun belirlediğiniz un miktarını kap içerisine birden boşaltmayın. Unu kaşık kaşık ve mutlaka birkaç kez eleyerek karışımın içerisine ekleyin. Bu sayede krep hamurunun topak topak olmasını engeller, pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
Pankek bir gün önceden yapılır mı?
Pankek tavasına hiç yağ koymadan hemen hamuru tavaya boşaltıp pişiriyoruz. Hem öyle yumuşak öyle pamuk oluyor ki akşamdan ya da bir gece önceden yapıp kapaklı bir kapta saklayabilirsiniz. Ve kalan pankeki buzdolabında saklayıp yiyeceğiniz zaman oda sıcaklığına gelmesini sağlayabilirsiniz.
Sadece su ile krep olur mu?
Sadece su ile krep olur mu?
Yumurta, un tamam. Fakat krebin en önemli malzemelerinden olan süt eksik. Hiç endişe etmeyin, "Sütsüz krep olmaz" diye de düşünmeyin. Çünkü sütsüz de.
Krep nasıl tüketilir?
Krep; kahvaltıların en leziz vazgeçilmezlerindendir. Hele hafta sonu hazırlanan zengin bir kahvaltı sofrasına ne çok yakışır! Krep yanında farklı tatlarla zenginleştirilerek de tüketilebilir. Peynir, zeytin kızartılmış salam ve sosis gibi tuzluların yanı sıra bal, reçel ve marmelatlarla da yenebilir.
Krep hamuruna kabartma tozu konur mu?
Evdeki malzemelerden kahvaltıya enfes bir krep hazırlama zamanı öyleyse. İçine kabartma tozu giridğinde krepler biraz daha pofuduk bir şekilde pişiyor ve lezzetleri de daha nefis oluyor.
Puf puf pankek nasıl yapılır?
Puf puf pankek nasıl yapılır?
Puf Puf Pankek (Pancake) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.
- Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edip çırpalım.
- Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım.
Pankek neden sert olur?
Pancake harcını karıştırmak, tüm malzemeleri birbirine harmanlamak için asla mikser kullanmayın. Çünkü mikser hem harcı olması gerektiğinden daha homojen bir yapıya getirecektir hem de pancake'lerin piştikten sonra sert olmasına neden olacaktır.
Geceden pankek yapılır mı?
Sadece bir detayla bu kadar olağan üstü güzel kabaran pancakeleri sizde yapmak istiyorsanız, mutlaka hamurunu bir gece öncesinden hazırlayıp ertesi sabah pişirmeniz yetiyor
Pişmiş pankek nasıl saklanır?
Pişmiş pankek nasıl saklanır?
Pişmemiş kek hamuru içerisinde süt, yumurta gibi malzemeler bulundurduğu için çabuk bozulabiliyor, bu nedenle buzlukta saklanmıyor. Ancak pişmiş ve soğuduktan sonra dilimlenmiş keklerinizi kilitli buzdolabı torbası ya da buzdolabı poşetinin içerisinde bekletebilirsiniz.
Su ile krep nasıl yapılır?
Süt kullanmadan suyla krep nasıl yapılır? Tarifi
- Yumurtalarımızı bir kaba kıralım.
- İçerisine; 1 su bardağı suyu ve sıvıyağı katalım.
- 1 su bardağı unu karışıma ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Tavamızı ısıtalım, ısınan tavaya biraz yağ koyalım.
- 1 kepçe sütsüz krep karışımından alıp tavaya yayalım.