<
Modoratör
Yeni Üye
Küfründen korkulur ne demek?
Bir kimse, kıbleye karşı ayağını uzatıp yatmak veya tükürmek veya kıbleye karşı bevl etmek gibi bir mekruhu işlese, o kimseye bu yaptıkların mekruhtur, işleme deseler, o adem, ona, her günahımız bu kadar olsa derse, küfründen korkulur. Yani, mekruhu önemsiz bir şey saydığı için.
Dinden çıkan kişi ne yapmalı?
Bilerek veya bilmeyerek küfre (imanımın gitmesine) sebeb olan bir söz söyledim veya iş yaptım ise, nâdim oldum, pişmân oldum. Beni affet) diyerek tövbe etse, Allahü teâlâya yalvarsa, muhakkak affolur. Cehenneme gitmekten kurtulur. Cehennemde sonsuz yanmamak için, her gün muhakkak tövbe ve istigfâr etmelidir.
Islam sevgi dini mi?
Islam sevgi dini mi?
Bunun içindir ki, Yüce Allah'ın insanoğluna dinlerin en mükemmeli olarak gönderdiği, sonsuzluk ve saadet dini İslam'ın tebliğ bayrağı, temel dinamiği sevgidir. Dinimiz başta insan, her varlığa, her yaratığa sevgi ile yaklaşır. İslam'ın yayılmasında sevgi, bağışlayıcılık ve merhamet kadar tesirli olmuş bir metot yoktur.
Elfazı küfür nasıl olur?
Elfazı küfür nasıl olur?
Dinde yeri nedir? Elfâz-ı küfür tamlaması, Hz. Peygamber'in Allah'tan getirdiği kesin olarak bilinen vahiyleri ve bunlardan zorunlu olarak çıkan dinî hükümleri (zarûrât-ı dîniyye) inkâr etme özelliği taşıyan bütün sözleri kapsamına alır.
Insan neden hep susmak ister?
Başka şeyler konuşmak için susar. Ya da en basiti; içinden konuşmak gelmediği için susar. Susarak süründürürsün, susarak delirtirsin, susarak öldürürsün, susarak ezersin; hepsi doğru olabilir, bunlara inanıp peşlerinden gidebiliriz. Ve fakat susmanın en iyi yanı şu olsa gerek; susarak kendine güzelleşirsin.
Küfür eden kâfir olur mu?
Mürcie ve Kerrâm'îyye mezhepleri imanı kalbin tasdiki gerekmeksizin dilin ikrarı olarak tanımlamıştır. Buradan hareketle dili ile ikrar etmeyen veya dili ile inkar eden küfür işlemiş, yani kâfir olmuş olur.
Sevgi dini ne demek?
Sevgi dini ne demek?
Sevgi, insanın sevilen varlığa karşı içinde beslediği temiz ve saf duygudur. Kur'an-ı Kerim'de, Allah'ın insanlarda birbirlerine karşı hoşlanma, sevgi ve şefkat duygusunu yaratmış olması onun varlığının delillerinden sayılmıştır.
Küfrü inadı ne demek?
Küfrü inadı ne demek?
Küfr-i inâdî, kişinin Allah'ın varlığı ve diğer ilgili hususları bilmesi, bildiğini zaman zaman dili ile de ikrâr etmesi fakat çeşitli sosyal, kişisel veya siyasi sebeplerden ötürü İslam'ı kabul etmemesi, iman etmemesidir. Genel kanıya göre Muhammed'in amcası olan Ebu Talib'in küfrü bu türdendir.
Istemeden edilen küfür etmek günah mı?
Hayalden geçen küfürlerin ve çirkin sözlerin de bir değeri ve bir önemi yoktur. Üstelik insana bir zarar da vermez. Bunun için insanın küfre iten şeyleri hayal etmesi onu küfre götürmez. Çünkü bir şeyin hayalden geçirilmesi bir karar ve hüküm sayılmaz.
Kişiyi küfre düşüren söz ve ifadelere ne denir?
Kur'ân-ı Kerîm'de elfâz-ı küfür yerine "kelimetü'l-küfr" (inkâr sözü) tabiri geçmektedir (et-Tevbe 9/74). Bu âyette, münafıkların küfür kelimesini telaffuz etmek suretiyle müslüman iken kâfir oldukları ifade edilmiş ve küfür kelimesini söylemenin kişiyi imandan çıkarıp küfre soktuğu belirtilmiştir.