Modoratör
Yeni Üye
Kuranı takip etmek okumak sayılır mı?
Hatim, Kur'an'ın başından sonuna kadar Arapça olarak okunarak bitirilmesidir. Televizyon, internetten veya cd'den okunan bir mukabeleyi takip etmek veya dinlemek sevaptır. Ancak bu durumda kişi okunan mukabeleyi sadece dinlemekle yetinirse hatim sevabı alır.
Yatarken Kuran dinlenir mi?
Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran'da, ayaktayken, otururken ve "yanları üzerine yatarken" Allah'ı anmanın tavsiye edildiğini ve herhangi bir saygısızlık kastı olmaksızın, yatarken Kuran okumak ve dinlemekte sakınca olmadığını ifade etti.
Kuranı Kerim okurken melekler gelir mi?
Kuranı Kerim okurken melekler gelir mi?
Melekler Kur'an-ı Kerim okumayı bilmediği için, okuyanların yanına toplaşıp ona salat ve istiğfar ederler. Rahmet melekleri günah işlenen yerden kaçar. İnsanın salih amelleri için birer melek yaratılır; kıyamete kadar o kişi için dua eder.
Başkasının yerine Kuran okunur mu?
Başkasının yerine Kuran okunur mu?
Hatim başkası adına yapılamaz, herkes kendi adına hatim yapabilir. Ancak yapılan hatmin hediye edilmesinde ise bir kişi kısıtlaması bulunmamaktadır.
Regl döneminde Kur'an takip edilir mi?
Diyanet adetliyken Kur'anı Kerim okunamayacağını söylüyor. Cuma gününde ve mübarek günlerde adetliyken okunabilecek dualar konusunda ise bir sınırlama yok. Adetli kadınlar cuma günleri gibi mübarek günlerde Kur'an okuyup, namaz kılamazlar. Ancak Kur'an dinlemelerinde bir sakınca yoktur.
Başı açık kuranı kerim dinlenir mi?
Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı şöyle konuştu: "Kuran okunurken başın kapatılması şart da, farz da değil. Başın açık olması da haram değil.
Yaşayan biri için yasin okunur mu?
Yaşayan biri için yasin okunur mu?
Hz peygamber ölen kişi için dua ettirmiş, kendiside ölen kişi için dua etmiştir. Daha sonraları bu Hz Peygamber cenaze namazı kıldırdı şeklinde kayıtlara geçmiş öylede kalmıştır. Ölenlerin arkasından Yasin okunması, mezhep, tarikat ve cemaatlerin uydurmasıdır. Kuran diri olanı uyarmak için indirilen kitaptır.
Adetin kaçıncı günü kuran okunur?
Adetin kaçıncı günü kuran okunur?
Hayız olan kadınların okuyacakları dualar arasında Kur'an sureleri de bulunabilir. Diyanete göre kurandaki surelerin hayız olan kadınlar tarafından dua niyetiyle okunmasında sakınca yoktur. Şaban ayının 15. gününe denk gelen ve Ramazan'ın habercisi Berat Kandili bu gece kutlanıyor.
Adetliyken kuran okunursa ne olur?
Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber "Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan hiçbir şey okuyamaz." (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur.
Arapça bilmeden Kur'an okumak olur mu?
Cevap: Arapça bilen Kur'ân'ı orijinalinden okur. Bilmeyen mealini okur. Meali de Kur'ân sayılır. Allah kimseyi gücünün üstünde bir şeyle sorumlu tutmaz.