Son Konular

Kuru Meyveli Kurabiye

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
100 gram margarin
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım su bardağı damla çikolata
1 avuç ceviz
Portakal kabuğu
Karışık kuru meyveler isteğe nazaran
İncir kuru üzüm kayısı

Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak hamurumuza sırasıyla margarini koyuyoruz margarinin oda ısısında olmasına dikkat edelim şekeri ekliyoruz karıştırıyoruz.
Daha sonra yumurta kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra küçük küçük doğradığımız kuru meyveleri çikolatayı cevizi ekleyip karıştırıyoruz (Üzümleri de keselim yoksa hamurun içinde şişip büyüyor)
Aldığı kadar un ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu ikiye bölüp uzun hal veriyoruz, streç sinemaya atıp buzlukta yarım saat bekletiyoruz.
Daha sonra parmak kalınlığın da kesip 170 derece fırında denetimli halde pişiriyoruz.
Biraz yumuşak olduğunda çıkarın bekledikçe sertleşiyor asla bayatlamayan çok hoş bir kurabiye tanımı şimdiden afiyet olsun.
Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Kandil Simidi Lezzet Garantili

T

Kaşık Kek

  1. Konular

    1. 1.261.150
  2. Mesajlar

    1. 1.658.703
  3. Kullanıcılar

    1. 31.217
  4. Son üye

Geri
Üst Alt