T
theking
Kuru Yufkadan Börek Tanımı İçin Malzemeler
7 adet kuru yufka
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
200 gram peynir
1/4 (çeyrek) maydanoz
Kuru Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük bir kabın içine tuzlu suyu hazırlıyoruz.
Yufkaları tek tek tuzlu suya batırıyoruz.
Önceden yağladığımız tepsiye ıslattığımız yufkaları diziyoruz.
Yufka sayısını istediğiniz kalınlığa nazaran ayarlayabilirsiniz, ben birinci kat için yaklaşık 4 yufka kullandım.
Arasına hazırladığımız peynirli karışımı koyuyoruz ve tekrar birebir biçimde yufkaları ıslatıp üst katını yapıyoruz.
Üst katı içinde 3 yufka kullandım.180°c ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra çıkartıp üstüne yağ sürüp tekrar fırına veriyoruz.
Üzeri kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz.İsteğe nazaran çörek otuda ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun. .
Kuru Yufkadan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7 adet kuru yufka
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
200 gram peynir
1/4 (çeyrek) maydanoz
Kuru Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük bir kabın içine tuzlu suyu hazırlıyoruz.
Yufkaları tek tek tuzlu suya batırıyoruz.
Önceden yağladığımız tepsiye ıslattığımız yufkaları diziyoruz.
Yufka sayısını istediğiniz kalınlığa nazaran ayarlayabilirsiniz, ben birinci kat için yaklaşık 4 yufka kullandım.
Arasına hazırladığımız peynirli karışımı koyuyoruz ve tekrar birebir biçimde yufkaları ıslatıp üst katını yapıyoruz.
Üst katı içinde 3 yufka kullandım.180°c ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra çıkartıp üstüne yağ sürüp tekrar fırına veriyoruz.
Üzeri kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz.İsteğe nazaran çörek otuda ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun. .
Kuru Yufkadan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı