Son Konular

Kuru Yufkadan Börek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Kuru Yufkadan Börek Tanımı İçin Malzemeler
7 adet kuru yufka
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
200 gram peynir
1/4 (çeyrek) maydanoz

Kuru Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük bir kabın içine tuzlu suyu hazırlıyoruz.
Yufkaları tek tek tuzlu suya batırıyoruz.
Önceden yağladığımız tepsiye ıslattığımız yufkaları diziyoruz.
Yufka sayısını istediğiniz kalınlığa nazaran ayarlayabilirsiniz, ben birinci kat için yaklaşık 4 yufka kullandım.
Arasına hazırladığımız peynirli karışımı koyuyoruz ve tekrar birebir biçimde yufkaları ıslatıp üst katını yapıyoruz.
Üst katı içinde 3 yufka kullandım.180°c ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra çıkartıp üstüne yağ sürüp tekrar fırına veriyoruz.
Üzeri kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz.İsteğe nazaran çörek otuda ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun. .
Kuru Yufkadan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Duvaklı Pilav

T

Kahvaltı Menüsü

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Çıtır Çıtır Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka Patates harcı için; 7 tane orta uzunluk patates 2 orta uzunluk kuru soğan Bir tutam maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve nane 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Mercimekli Nefis Doyuran Börek Tanımı İçin Materyaller İçi İçin 1 paket yufka (Benim 7 adet taze açılmıştı) 2 su bardağı yeşil mercimek 1 adet büyük uzunluk kuru soğan Baharatlar isteğine nazaran Yeşil soğan Maydanoz 1 adet kırmızı biber (Bunlar olmasa da olur önemli değil) 1 kaşık salça Sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler Baklavalık yufka İçi için; 4-5 adet patates 3 adet orta uzunluk soğan 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Karabiber Tuz Sosu için; Yarım su bardağı tereyağı Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet soğan 2 adet pırasa 3 adet yufka Tuz Karabiber Nane Kimyon Sosu için 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Çırp Dök Tavada Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 50-100 gram kaşar peyniri Çeyrek demet maydanoz (İsteğe bağlı) Tavayı yağlamak için; 2 +2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut tereyağı Çırp Dök Tavada Kolay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.777
  2. Mesajlar

    1. 1.680.074
  3. Kullanıcılar

    1. 31.876
  4. Son üye

Geri
Üst Alt