Laktik Asit Fermantasyonunun Gıda Sektöründeki Yeri Nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Laktik Asit Fermantasyonunun Yiyecek Sektöründeli Yeri

Süt Asiti fermantasyonu neolitik çağdan beri kullanılmıştır Laktik asitin etkisiyle yiyecek asitlenir, bu da bozulmaya neden olacak mikroorganizmaların büyümesini engeller, hatta öldürebilir Bunun örnekleri sütün ekşimesinden elde edilen yoğurt, yayık ayranı, tuzsuzbeyaz peynir, sayılabilir Alman lahana turşusu (sauerkraut), Korelilerin kimçisi ve diğer bazı diğer turşu türleri de bu şekilde hazırlanır *
 
S

galileonun buluşları icatları eserleri çalışmaları

S

NAMAZ - NAMAZIN ÖNEMİ

  1. Konular

    1. 1.262.690
  2. Mesajlar

    1. 1.659.200
  3. Kullanıcılar

    1. 31.269
  4. Son üye

Geri
Üst Alt