Laparoskopi mi robotik mi?

Transvajinal ultrasonda neler gorulur?

Akil nedir nasil calisir?

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Laparoskopi mi robotik mi?

Laparoskopik sistemlerde ameliyat; iki boyutlu görüntüler, robotik cerrahide ise üç boyutlu görüntüler eşliğinde yapılıyor. Günümüzde, laparoskopik sistemler; üç boyutlu özel ekranlar, özel gözlükler ve teleskoplar yardımı ile robotik cerrahiye benzetilmeye çalışılıyor.

Robotik ameliyat nasıl oluyor?

Robotik cerrahide ameliyatlar, tıpkı laparoskopik cerrahide olduğu gibi, 'port' adı verilen küçük borucuklar yoluyla yapılıyor. Robotun kollarından biri kamerayı, diğer kollar cerrahi aletleri tutuyor. Ameliyat sırasında hasta başında duran bir cerrah konsoldaki cerraha yardım ediyor.

Robotik bağırsak ameliyatı kaç saat sürer?

Açık ameliyat yapsaydık 4-5 saat sürecekti ama robotik sistemle 2,5 saat sürdü. Tümör dokusu tam olarak çıkarıldı. Ameliyattan birkaç saat sonra hasta oral beslenmeye ve yürümeye başladı. Hasta açısından en büyük avantaj kanamanın az olması.

Da Vinci ameliyat robot hangi hastanelerde var?

Da Vinci ameliyat robot hangi hastanelerde var?
İstanbul
- Şişli Florence Nightingale Hastanesi.
- Memorial Bahçelievler Hastanesi.
- Acıbadem Taksim Hastanesi.
- İ.Ü.
- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi.
- Koç Üniversitesi Hastanesi.
- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

Robotik cerrahi mi açık ameliyat mı?

Robotik cerrahi mi açık ameliyat mı?
ROBOTİK CERRAHİNİN AVANTAJLARI Açık cerrahiye göre daha küçük kesi yeri ile ve dolayısıyla daha az ağrı ile büyük ameliyatlar yapılabiliyor. Detaylı görüntü ve hassas aletler yardımı ile kanama daha az oluyor, olursa kontrolü daha iyi yapılabiliyor.

Robotik cerrahi nasıl uygulanır?

Robotik cerrahi ile dünya genelinde yaklaşık 20 yıldır, Türkiye' de de 10 yıldır ameliyatlar yapılmaktadır. Laparoskopik ameliyatlar gibi küçük kesiler ile robotik 3 boyutlu kamera (insan gözü gibi derinlik sağlayıp, farklı açılar ile görüş sağlanması esasına dayanır) ve robotik el aletleri yardımıyla ameliyat yapılır.

Laparoskopik bağırsak ameliyatı kaç saat sürer?

Rektum kanseri ameliyatı ortalama 2-4 saat sürer. Bu süre hastanın cinsiyetinden, tümörün yayılına, ameliyatın açık/laparoskopik/robotik/transanal lokal işlemler şeklinde yapılmasına göre ve ameliyat esnasında çevre organlarda yayılım olup/olmamasına göre farklılık gösterir.

Robotik cerrahi hangi ameliyatlarda kullanılır?

Robotik cerrahi; Genel cerrahi, üroloji, jinekoloji, kalp damar hastalıkları, çocuk cerrahisi ve kulak burun boğaz bölümü gibi pek çok farklı uzmanlık alanına ait hastalıkların cerrahi tedavisinde kullanılabilir.

Laparoskopi ve robotik cerrahi arasındaki farklar ve avantajları ile ilgili bilgiler verilmiştir. Laparoskopik cerrahi, iki boyutlu görüntülerle yapılırken, robotik cerrahide üç boyutlu görüntüler kullanılır. Robotik cerrahide ameliyatlar, robotun kolları aracılığıyla gerçekleştirilir ve cerrah konsoldan yönlendirme yapar.

Robotik cerrahinin avantajları arasında daha küçük kesilerle yapılan ameliyatlar, daha az ağrı, detaylı görüntü ve hassas aletler sayesinde az kanama ve daha iyi kontrol yer alır. Ayrıca, hastaların iyileşme süreci genellikle hızlı olabilir.

Robotik cerrahinin uygulandığı hastane örnekleri de verilmiştir. İstanbul'daki bazı hastaneler arasında Şişli Florence Nightingale Hastanesi, Memorial Bahçelievler Hastanesi, Acıbadem Taksim Hastanesi, İ.Ü., Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Koç Üniversitesi Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunmaktadır.

Robotik cerrahinin hangi hastalıklarda kullanılabileceği de belirtilmiştir. Genel cerrahi, üroloji, jinekoloji, kalp damar hastalıkları, çocuk cerrahisi ve kulak burun boğaz bölümü gibi birçok farklı uzmanlık alanına ait hastalıkların cerrahi tedavisinde robotik cerrahi yöntemi tercih edilebilir.

Laparoskopik ve robotik cerrahi yöntemlerinin ameliyat süreleri ve detayları hakkında da bilgi verilmiştir. Rektum kanseri ameliyatının süresi farklı etmenlere bağlı olarak değişebilir. Robotik cerrahi ile yapılan bağırsak ameliyatının süresinin laparoskopik cerrahiye göre daha kısa olabileceği belirtilmiştir. Ameliyatın başarılı bir şekilde tamamlandığı ve hastanın ameliyat sonrası hızla toparlandığı vurgulanmıştır.

Transvajinal ultrasonda neler gorulur?

Akil nedir nasil calisir?

1. Konular

1. 1.284.330
  2. Mesajlar

1. 1.686.812
  3. Kullanıcılar

1. 32.745
  4. Son üye

Geri
Üst Alt