Son Konular

LGS yi kazanamayan ogrenciler ne yapacak?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

LGS yi kazanamayan öğrenciler ne yapacak?

Yeni sisteme göre merkezi sınava katılmayan ya da sınavı kazanamayan öğrenciler, mahalli yerleştirme ile evlerine en yakın liselere tercihlerine göre yerleştirilecek.

2 sınava girdim ama notumu beğenmedim ilk dönem notum aynı kalabilir mi?

Ya da 2. sınava girdim ama notumu beğenmedim, ilk dönemki notum aynı kalabilir mi? Öğrencilerimiz, 2. dönemde normal süresi içerisinde yapılamayan sınavlara tercihleri doğrultusunda girebilecekler ve ders seçme hakkı söz konusu olmayacaktır.

Lisede bir günde kaç sınav yapılabilir?

Lisede bir günde kaç sınav yapılabilir?
Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez. Ortak değerlendirme yapılmasına imkân vermek üzere; sınavlar ilgili zümre kararı doğrultusunda okul müdürlüğünce ortak olarak da yapılabilir.

LGS den düşük puan alırsa ne olur?

Merkezi Sınava giren öğrenciler düşük puan aldıklarında Yerel Yerleştirme yani adrese dayalı sistemle bir okula yerleşebiliyor. Adrese dayalı sisteme göre tercih işlemleri e okul üzerinden yapılıyor.

LGS en az kaç puan almak gerekir?

LGS sınavında iyi bir liseye girmek isteyen öğrencinin en az 450 puan alması gerekmektedir.

Ikinci dönem kaç yazılı olacak?

Ikinci dönem kaç yazılı olacak?
"12. sınıflar, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci ve ikinci dönemine ilişkin sınavları tamamlandığı için, kapsam dışında tutulmuşlardır. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi her dersten tek sınav yapılarak tamamlanacaktır.

2 yazılı olacak mı?

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin sınavlarını tamamlamış olan okullar ikinci dönemin birinci sınavlarını 8-26 Mart 2021 tarihlerinde, birinci döneme ilişkin sınavları yapamamış olan okullar, ikinci dönemin birinci sınavlarını 29 Mart-16 Nisan 2021 tarihleri arasında tamamlayacak. ' denildi.

4 saat ders kaç yazılı?

Bu maddeye göre dersin haftalık ders saati ne olursa olsun ilkokul 4. Sınıflarda ve ortaokullarda her dersten 2 yazılı sınav yapılmak zorundadır.

Lisede hangi dersten kaç sınav yapılır?

Lisede hangi dersten kaç sınav yapılır?

LGS puanı düşük olan öğrenciler nasıl tercih yapmalı?

LGS'ye girmemiş olan öğrenciler ise merkezi yerleştirme tercihi yapamaz ama yerel ve pansiyonlu okul tercihi yapabilir. Tercih yapmak zorunlu değildir. Ancak tercih yapmayan veya hiçbir tercihine yerleşmeyen öğrenciler, açık öğretim lisesine ya da özel okullara kayıt yapabilir.

Okul ortalaması LGS yi etkiler mi?

Okul puanının LGS üzerinde etkisi normal durumlarda yoktur. Ancak birden fazla adayın merkezi sınavda aynı puanı alması ve aynı okulu tercih etmeleri söz konusu olduğu durumlarda, okul puanının LGS üzerinde etkisi bulunmaktadır.

Merhaba! LGS ve eğitim süreci ile ilgili sorularınıza detaylı cevaplar vermek isterim.

- İlk olarak, LGS sınavını kazanamayan veya merkezi sınava katılamayan öğrenciler, mahalli yerleştirme ile evlerine en yakın liselere tercihlerine göre yerleştirilecekler.
- 2. sınava girdiniz ancak notunuzu beğenmedinizse, ilk dönem notunuz aynı kalabilir. Öğrenciler, 2. dönemde normal süresi içerisinde yapılamayan sınavlara tercihlerine göre girebilecekler ve ders seçme hakkı olmayacaktır.
- Bir sınıfta/şubede bir günde iki sınav yapılabilir ve her bir sınav süresi bir ders saati geçemez. Ortak değerlendirme yapılabilmesi için sınavlar, ilgili zümre kararı doğrultusunda okul müdürlüğünce ortak olarak da yapılabilir.
- LGS'den düşük puan alan öğrenciler, yerel yerleştirme (adrese dayalı sistem) ile bir okula yerleştirilebilirler. Tercih işlemleri e-okul üzerinden yapılabilir.
- LGS sınavında iyi bir liseye girmek isteyen bir öğrencinin en az 450 puan alması gerekmektedir.
- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi her dersten tek sınav yapılarak tamamlanacak.
- İlkokul 4. sınıflarda ve ortaokullarda, dersin haftalık ders saati ne olursa olsun her dersten 2 yazılı sınav yapılmak zorundadır.
- Lisede hangi dersten kaç sınav yapılacağı zümre kararı doğrultusunda belirlenir.
- LGS puanı düşük olan öğrenciler merkezi yerleştirme tercihi yapamazlar ancak yerel ve pansiyonlu okulları tercih edebilirler. Eğer tercih yapmaz veya tercihlerine yerleşemezlerse, açık öğretim liseleri veya özel okullara kayıt yapabilirler.
- Okul puanının LGS üzerinde etkisi genellikle yoktur. Ancak aynı puanı alan öğrencilerin tercih ettiği okulda etkili olabilir.

Eğitim sürecinde başarılar dilerim! Eğer daha fazla sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

Sayisal Loto Joker ve SuperStar nedir?

Optik suruculer nelerdir?

1. Konular

1. 1.280.734
  2. Mesajlar

1. 1.677.573
  3. Kullanıcılar

1. 31.690
  4. Son üye

Geri
Üst Alt