Modoratör
Yeni Üye
Maden de baca nedir?
Baca: Kömür ocaklarında kömürün kazılarak çıka- rıldığı yer veya cevher içinde açılan boşluk veya kara tumba metodu ile çalışılan panolarda sürülen kılavuz ve başyukarılar.
Çocuklarda astım atağı nedir?
ASTIMIN BELİRTİLERİ NELERDİR? Astım kronik bir akciğer hastalığı olup, çeşitli tetikleyicilere yanıt olarak gelişen ataklarla seyreder. Bu nedenle ataklar arasında herhangi bir şikayet görülmezken, atak döneminde öksürük, hırıltılı solunum, hızlı solunum, nefes darlığı, göğüste sıkışma hissi ortaya çıkar.
Serum fizyolojik tuzlu su mu?
Serum fizyolojik tuzlu su mu?
Serum fizyolojik (SF) Tıp biliminde kullanılan bir salin türüdür. Halk dilinde tuzlu su olarak bilinen serum fizyolojik, %0.9 NaCl izotonik olarak açıklanan eriyiktir. Osmotik olarak eşit olduğu için "fizyolojik" adını taşır.
Serum fizyolojik tehlikeli mi?
Serum fizyolojik tehlikeli mi?
Serum fizyolojik vücut sıvıları ile eşit oranda tuz konsantrasyonuna sahip (%0,9 NaCl) damlalardır. Yenidoğan döneminden itibaren burun tıkanıklığı için güvenle kullanılabilir.
Madencilikte Fere ne demek?
bür(fere): yeraltında iki kat arasında açılmış, yeryüzüne kadar uzanmayan tali kuyulardır. genellikle nakliyat amacıyla açılırlar. iki ucu da kapalıdır.
Çocuklarda astım nasil anlaşılır?
Çocuklarda Astımın Belirtileri Nelerdir?
- Nefes darlığı, hava açlığı
- Soluk alıp verirken ıslık sesi veya hırıltı
- İstirahat esnasında hızlı nefes alıp verme.
- Göğüs sıkışması veya göğüste ağrı, incinme gibi şikayetler.
- Solunum esnasında kaburgalar arasında çekilmeler.
- Oyun sırasında daha az enerji.
Burun tıkanıklığı için deniz suyu nasıl yapılır?
Burun tıkanıklığı için deniz suyu nasıl yapılır?
4) Deniz Etkili Burun Spreyi – Sinüs Açar
- Yarım çay bardağı su.
- 5 damla nane yağı
- 5 damla Fransız lavantası
- Yarım çay kaşığı karbonat.
- 1 çay kaşığı kristal deniz tuzu.
Deniz suyu burun akıntısı yapar mı?
Deniz suyu burun akıntısı yapar mı?
"Yapılan çalışmalarda deniz suyu ve tuzlu su gibi yardımcı tedavilerin burun akıntısını azalttığı, burun hava geçirgenliğini arttırdığı ve hastanın kendisini daha sağlıklı hissetmesini sağladığı görülmüştür.