Mahfolmuş mu mahvolmuş mu?
MAHVOLMAK NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı "mahvolmak" olarak yazılır. Aşağıda cümle içerisinde doğru örnekleri görebilirsiniz.Maf olmak mı Mahvolmak mı?
Yok olmak, heba olmak ve yararsız duruma gelmek gibi anlamlara gelen mahvolmak kelimesi, konuşma yani telaffuzda dahi yanlış dile getirilen kelimelerden birisidir. Mahvolmak kelimesinin en doğru şekilde örnek yazımı "mahvolmak" olarak görülmektedir.herkesin "mavfolmak, maffolmak" şeklinde yazarak yanılgıya düştüğü sözcük. kökeni arapçadır. "mahv" ve "olmak sözcükleriyle birleşik sözcüğü oluşturur.
Mahv hangi dil?
Mahv hangi dil?Arapça mḥw kökünden gelen maḥw محو "yok olma" sözcüğünden alıntıdır.
Mahv mı etsin nasıl yazılır?
Mahv mı etsin nasıl yazılır?Mahvetmek kelimesi bir durumu daha kötü hale getirmek anlamına gelmektedir. Yazım yanlışı sıklıkla yapılan mahvetmek kelimesi Türk Dil kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde mahvetmek olarak kabul edilmektedir.
Mahvoldum nasıl yazılır TDK?
"Mahvoldum mu?" yoksa "Mafoldum mu?" Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mafoldum şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mahvoldum şeklinde olmalıdır.Taarruz TDK nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu taarruz hakkında yaptığı açıklamada kelimenin anlamını saldırı olarak açıklamıştır. Aynı zamanda taarruz bir savaş taktiğidir. Bu kelime Mustafa Kemal Atatürk'ün unutulmayan "Ben size taarruz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum" sözü ile her daim hatırda tutulur.Onulmaz duruma gelmek. Boşa gitmek, heba olmak.
TDK mahv ne demek?
TDK mahv ne demek?Mahv kelimesi Türkçe'de "yok olma" anlamına gelir.
Mahv kökü nedir?
Mahv kökü nedir?mahv kelime kökeni Arapça mḥw kökünden gelen maḥw محو "yok olma" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça maḥā محا "yok etti" fiilinin masdarıdır.
Mahv etmek nasıl yazılır?
"Mahvetmek mi?" yoksa "Mahfetmek mi?" Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mahfetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mahvetmek şeklinde olmalıdır.Seyir etmek nasıl yazılır TDK?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Seyir etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Seyretmek şeklinde olmalıdır.Mahvolduk kelimesinin doğru yazım şekli mahvolduk şeklindedir. Bitişik yazılmaktadır. Ayrı yazımı yanlış olarak kabul edilmektedir.