Son Konular

Malatya’ya Özgü Peynirli (Çökelekli) Pide

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Malatya'ya Has Peynirli (Çökelekli) Pide Tanımı İçin Malzemeler
8,5 bardak un ( 950 gr)
4 su bardağı su 800 ml
Yarım paket yaş maya yada 1,5 yemek kaşığı toz maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç gereci için;
1 kilo çökelek beyaz peynir meskende hangi peyniriniz varsa yarı çökelek yarı beyaz peynirde kullanabilirsiniz
1 demet maydanoz
2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz (Peyniriniz tuzluysa) kullanmayabilirsiniz.
2 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ (Zeytin yağıda kullanabilirsiniz)
Kullandığım bardak klasik su bardağı 200 ml


Malatya'ya Has Peynirli (Çökelekli) Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyumuzu mayamızı karıştırma kabına alarak güzelce karıştırıyoruz. Unumuzu dikkatli bir biçimde ek ediyoruz. Hamurumuzu en az 10 dakika yoğuruyoruz. Yoğrulan hamurumuzu 10 dakika dinlendiriyoruz.
Bu ortada iç harcımızı hazırlıyoruz. Bütün materyalleri karıştırma kabına alarak güzelce harcımızı karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu tezgahımıza alarak mandalina büyüklüğünde bezeler yaparak bir 10 dakika daha dinlendiriyoruz.
Hafif un serptiğimiz tezgahta merdaneyle biraz açıyoruz daha sonra elimizle oval hale getiriyoruz. İç harcından koyarak kayık formunda kapatıp elimizle biraz uzatıyoruz.
Fırınımızı evvelden 250 derecede ısıtıyoruz fırın tepsimize yağlı kağıt koyarak pidelerimizi yerleştiriyoruz. Isınan fırında 20 dakika da pidelerimizi pişiriyoruz. Dikkat ediyoruz fırından fırına farklılık gösterebilir.
Fırından çıkan pidelerimizin kenarlarına tereyağı yahut zeytin yağı sürerek servise hazır hale getiriyoruz.
Not: Kalan bir kaç bezeyi de (Malatya) yağlı ekmeği yaptım sizlere de fikir olsun.

Malatya'ya Has Peynirli (Çökelekli) Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Tarçınlı Kurabiye Tarifi

S

Hazırları Aratmayan Tutku Kurabiyesi

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Kıymalı Küçük Pide Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı un 1 paket maya 2 silme kaşığı silme tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 su bardağı ılık su Kıymalı iç harç için; 500 gram kıyma 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Mis Kokulu Elmalı Turta Tanımı İçin Materyaller 1.5 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 adet yumurta Aldığı kadar un Elmalı Harç İçin 4 adet orta büyüklükte elma 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Börek Tanımı (El Açması) İçin Materyaller Hamuru için; 2 su bardağı ılık süt Yarım paket kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı un az olursa birazda ha eklenebilir Yarım çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 3 adet orta rendelenmiş patates 1 adet soğan 1 çay kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
theking
T
S
  • Soru Soru
Peynirli Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 2 adet yumurta akı (Sarılar üzerine) 1 paket instant maya (Kuru maya) 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 7 su bardağı un İçine: Beyaz peynir Arasına: Margarin ya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 8 su bardağı un 4 su bardağı su 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yaş maya 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı toz şeker Bulamaç; 1 avuç un 1 su bardağı su Üzeri için: Yumurta sarısı Susam Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unumuzu bir kaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
theking
T
  1. Konular

    1. 1.281.495
  2. Mesajlar

    1. 1.679.412
  3. Kullanıcılar

    1. 31.816
  4. Son üye

Geri
Üst Alt