Modoratör
New member
MAN kime ait?
Man, 1758 yılında kurulan Man Group bünyesindeki otomotiv endüstrisi, özellikle ağır kamyonlar markasıdır. MAN'ın çalışma alanları; ticari araç, dizel motor, turbo makine ve sanayi hizmetleridir. MAN, Volkswagen AG'ye aittir. Volkswagen grubu Alman ve Katarlı hissedarlara aittir.MAN ne iş yapar?
MAN ne iş yapar?2002 yılında ise MAN Türkiye A.Ş. olarak Firma ismi tescillendi. MAN Türkiye, Başkent Ankara'nın Akyurt İlçesi'nde 317.000 metrekareye yayılan dev üretim merkezinde MAN ve NEOPLAN markaları için şehir içi, seyahat ve orta mesafe otobüsler geliştirilmekte ve üretmektedir.
MAN motor hangi ülkenin?
MAN (Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg'in baş harflerinden ismini almıştır), bir Alman endüstri kuruluşudur. Daha çok kamyon ve otobüs üretimi ile tanınır. MAN'ın çalışma alanları; ticari araçlar, dizel motorlar, turbo makinalar ve sanayi hizmetleri.MAN Türkiye kimin?
MAN Türkiye kimin?(MANAŞ), Almanya merkezli ağır ticari araç üreticisi MAN Truck & Bus AG'nin Türkiye bölümüdür. Şirket, 1966 yılında MAN ile Ercanlar A.Ş. arasında MAN Kamyon ve Otobüs Sanayi A.Ş. adıyla bir ortak girişim olarak kurulmuştur.
265 milyon liralık sermaye ve 300 çalışanı ile başlayan MAN Türkiye, 65 milyar liralık sermayesi ve 2,600 çalışanı ile NEOMAN Grubu'nun standart otobüs ve şehir içi otobüslerinin tasarım, geliştirme ve üretim merkezidir.
MAN otobüs kaç kişilik?
MAN otobüs kaç kişilik?MAN Lions Coach
MAN Lion's Coach
Motor | Dizel
Kapasite | EEV / EURO 6 400 hp, 440 hp
Güç çıkışı | 400 hp, 440 hp
Maksimum hız | 240 Km
MAN Türkiye ne üretiyor?
MAN Holding MAN Group, Avrupa'nın önde gelen ticari araç ve makine mühendisliği grupları arasındadır. MAN, bir kamyon, otobüs, kamyonet, dizel motoru, turbo makine ve özel dişli ünitesi tedarikçisidir.MAN Türkiye AŞ adını ne zaman aldı?
MAN Türkiye AŞ adını ne zaman aldı?MAN Kamyon ve Otobüs, 1995 yılında MANAŞ'ın tüm idari ve endüstriyel yönetimini devralmış, 1996 yılında ise motor fabrikası satın alınmıştır. Otobüs üretimi tamamen İstanbul'dan Ankara'ya aktarılmış ve tüm üretim tesisleri, Ankara'da MAN Türkiye A.Ş. adı altında bir araya getirilmiştir.