S
SoruCevap
Guest
Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
400 gr mantar
2 yemek kaşığı tereyağı (mantarları kavurmak için)
3 yemek kaşığı tereyağı (unu kavurmak için)
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
3 su bardağı tavuk suyu ( yoksa bulyonda kullanabilirsiniz
Yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarları soyup bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim 2 kaşık sirkeyide ekleyelim ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pişen mantarları küçük küçük doğrayalım ve bir tavada tereyağını eritip mantarları kavuralım.
Diğer bir tencerede tereyağını eritelim ve unu kavuralı kavrulan unun üzerine sütü ekleyelim ve çırpıcıyla yeterlice karıştıralım daha sonra suyunuda ek edelim kaynatalım.
Kaynayan çorbaya mantar, tuz ve karabiberi ekleyelim bir kaç taşım daha kaynatalım ve sıcak servis edelim.
Çorbanızı beklettiğinizde katılaşma yaparsa bir ölçü su ekleyip tekrar kaynatabilirsiniz hiçbir ıstırap olmaz katıldığını kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
400 gr mantar
2 yemek kaşığı tereyağı (mantarları kavurmak için)
3 yemek kaşığı tereyağı (unu kavurmak için)
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
3 su bardağı tavuk suyu ( yoksa bulyonda kullanabilirsiniz
Yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarları soyup bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim 2 kaşık sirkeyide ekleyelim ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pişen mantarları küçük küçük doğrayalım ve bir tavada tereyağını eritip mantarları kavuralım.
Diğer bir tencerede tereyağını eritelim ve unu kavuralı kavrulan unun üzerine sütü ekleyelim ve çırpıcıyla yeterlice karıştıralım daha sonra suyunuda ek edelim kaynatalım.
Kaynayan çorbaya mantar, tuz ve karabiberi ekleyelim bir kaç taşım daha kaynatalım ve sıcak servis edelim.
Çorbanızı beklettiğinizde katılaşma yaparsa bir ölçü su ekleyip tekrar kaynatabilirsiniz hiçbir ıstırap olmaz katıldığını kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı