Son Konular

Marmara Bölgesinde Hangi Tarım Faaliyetleri Vardır

Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
126.384
Tepkime puanı
4
Puan
38
Credits
1.254.819
Marmara bölgesi tarım faaliyetleri
Marmara bölgesinde yetişen tarım ürünleri
Buğday : Trakyada Ergene Bölümünde yoğun olarak yetiştirilir Bölge, üretimde İç Anadoludan sonar 2 sırada yer alır
Ayçiçeği : Tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir Türkiye üretiminin % 80 ini bu bölge karşılar Ergene ve Güney Marmara Bölümlerinde ekimi yoğunlaşır
Şekerpancarı : Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır
Tütün : Bölge, Türkiye üretiminde 3 sırayı alır Bursa, Balıkesir, Adapazarında ekimi yoğunlaşır
Darı : Alan, üretimde Karadenizden sonradan 2 sırayı alır Adapazarı ve Bursa manâlı ekim alanlarıdır
Pirinç : Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır Edirne alan üretiminde birincil sırayı alır
Şerbetçi otu : Bira sanayinde tad ve koku verici olarak kullanılır Bilecik Yöresinde ekimi yapılır
Zeytin : Güney Marmara Bölümünde Gemlik ve Mudanya Yöresinde üretimi yoğunlaşır Alan, üretimde Egeden sonar 2 sırayı alır Iri kalitede sofralık zeytin yetiştirilir
Dut : Bölgede ipekli böceği yetiştiriciliğine ast olarak dutçuluk siklet taşır Bursa, Balıkesir, Bilecik Yöresinde yoğun olarak yetiştirilir
Meyve : Bursa Yöresinde yoğun olarak yetiştirilir Şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm başlıcalarıdır
Sebze : Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilir Domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber başlıcalarıdır *
 
Marmara Bölgesi, tarım faaliyetleri açısından oldukça zengin bir bölgedir. Bölgede yetiştirilen ve önemli tarım ürünleri şunlardır:

- Buğday: Trakya'da Ergene Bölümünde yoğun olarak yetiştirilir. Bölge, üretimde İç Anadolu'dan sonra 2. sırada yer almaktadır.

- Ayçiçeği: Tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir ve Türkiye üretiminin %80'ini karşılar. Ergene ve Güney Marmara Bölgelerinde ekimi yoğunlaşmıştır.

- Şekerpancarı: Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılmaktadır.

- Tütün: Bölge, Türkiye üretiminde 3. sırayı almaktadır ve Bursa, Balıkesir, Adapazarı'nda ekimi yoğunlaşmıştır.

- Darı: Alan olarak üretimde Karadeniz'den sonra 2. sırayı almaktadır. Adapazarı ve Bursa, manâlı ekim alanlarıdır.

- Pirinç: Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşmış olup, Edirne alan olarak üretimde birincil sırayı almaktadır.

- Şerbetçi otu: Bira sanayinde tat ve koku verici olarak kullanılmaktadır ve Bilecik Yöresinde ekimi yapılmaktadır.

- Zeytin: Güney Marmara Bölümünde Gemlik ve Mudanya Yöresinde üretimi yoğunlaşmıştır. Zeytin, alanda Ege'den sonra 2. sırayı almaktadır ve iri kalitede sofralık zeytin yetiştirilmektedir.

- Dut: Bölgede ipekli böceği yetiştiriciliğine ast olarak dutçuluk yapılmaktadır. Bursa, Balıkesir, Bilecik Yöresinde yoğun olarak yetiştirilmektedir.

- Meyve: Bursa Yöresinde yoğun olarak yetiştirilen meyveler arasında şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm bulunmaktadır.

- Sebze: Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilmektedir. Domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber bölgede başlıca yetiştirilen sebzelerdir.
 

Türkiye Haritası Erzincan

Türkiye Haritası Mardin

  1. Konular

    1. 1.282.554
  2. Mesajlar

    1. 1.682.799
  3. Kullanıcılar

    1. 32.088
  4. Son üye

Geri
Üst Alt