Mayalı Poğaça Hamuru Nasıl Olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Mayalı poğaça hamuru nasıl olur? Mayalı poğaça hamuru yapmak için öncelikle mayalanma süreci önemlidir. Hamurun kabarması için sıcak su ve maya kullanılmalıdır. Ardından, hamurun yoğrulması için un, tuz ve sıvı yağ eklenmelidir. Yoğrulan hamur, mayalanma kabı içinde bekletilmeli ve iç malzemesi hazırlanmalıdır. Hamur, parçalara ayrılarak iç malzeme ile doldurulmalıdır. Daha sonra, poğaçalar fırın tepsisine dizilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülmelidir. En son aşamada, poğaçaların kabarması için önceden ısıtılmış fırında pişirilmelidir. Mayalı poğaça hamuru, lezzetli ve yumuşak bir şekilde servis edilmelidir.
İçindekiler

Mayalı Poğaça Hamuru Nasıl Olur?



Mayalı poğaça hamuru yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlamalısınız. Gerekli malzemeler: 500 gram un, 1 paket instant maya, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı ılık süt, 1 adet yumurta ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu.
Hamur için unu bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. İçine mayayı, şekeri ve tuzu ekleyin. Ilık sütü ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırın. Yumurtayı da ekleyip, yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru üzerini örterek 1 saat kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Mayalı poğaça hamuru böylece hazır olacaktır. Afiyet olsun!

Mayalı Poğaça Hamuru Nasıl Olur?



Mayalı Poğaça Hamuru Nasıl Olur?
Mayalı poğaça hamuru, un, maya, süt, tuz ve yağ ile yapılır.
Hamur yoğurulduktan sonra mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamur, şekil verilip üzerine çörek otu serpilir.
Poğaçalar, önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirilir.
Pişen poğaçalar, sıcakken servis edilir.


Mayalı poğaça hamuru, un, maya, süt, tuz ve yağ ile yapılır.
Hamur yoğurulduktan sonra mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamur, şekil verilip üzerine çörek otu serpilir.
Poğaçalar, önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirilir.
Pişen poğaçalar, sıcakken servis edilir.
 
T

Akbank Mtv Kaç Taksit Yapıyor?

T

Dana Kaburga Eti Nasıl Pişirilir?

  1. Konular

    1. 1.280.272
  2. Mesajlar

    1. 1.677.627
  3. Kullanıcılar

    1. 31.429
  4. Son üye

Geri
Üst Alt