Modoratör
Efsanevi Üye
Mercimek çorbası neden sulanır?
Sadece suyu fazla koyduğunuzda değil, yağını fazla koyduğunuzda ya da mercimeğini az koyduğunuzda da çorbanız dilediğiniz kıvamda olmayabilir. Özellikle de mercimeğini az koyup blenderdan geçirdiğinizde çorbanız daha sulu olacaktır.
Çorba hangi kültürde yemeğin sonunda tüketilir?
1.2. Çorba hemen hemen bütün ulusların kültüründe vardır. Her her kültürde bulunan mönülerde ilk yemektir. Çinliler çorbayı yemeğin sonunda alırlar.
Çorba sulu olursa ne yapılır?
Çorba sulu olursa ne yapılır?
Çorba Sulu Oldu, Ne Yapmalıyım?
- Çorbanızın türüne göre çorbanızın içine uygun olacak bakliyatı ekleyebilirsiniz.
- Meyane yaparak çorbanıza kıvam verebilirsiniz.
- Çorbaya kıvam vermek için tereyağı ve unu tavada kavurun.
- Çorbanın altını açarak yüksek ateşte fazla suyu buharlaştırarak uçurabilirsiniz.
Mercimek çorbası Koyulaşmaması için ne yapmalı?
Mercimek çorbası Koyulaşmaması için ne yapmalı?
Tencerede Katılaşmayan Mercimek Çorbası Tarifi
- Mercimeği bol suda güzelce yıkayın. O şeffaf suyu görmeniz lazım.
- Kemik suyu çorbanın lezzetini ikiye katlayacaktır.
- Sarımsak şifadır, mutlaka ekleyin.
- Mercimek haşlanırken mutlaka köpüklerini alın.
- Vaktiniz varsa süzgeçten geçirin.
Mercimek çorbası ne kadar su konur?
Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır. Pişen çorbanın kıvamı size koyu gelirse biraz daha su ilavesinde bulunabilirsiniz.
Çorbayı koyulaştırmak için ne yapılır?
PATATES, PİRİNÇ YA DA ŞEHRİYE KULLANIN Bunun yanı sıra, patates, pirinç, şehriye, nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmak için çok etkilidir. Pirinci haşlayarak, patatesi haşlayarak ya da pişirerek kullanabilir hatta çorbanıza bayat ekmek ilave edebilirsiniz.
Kırmızı mercimek çorbası süzgeçten nasıl geçirilir?
Kırmızı mercimek çorbası süzgeçten nasıl geçirilir?
Mercimekleri düdüklüde haşladıktan sonra bir plastik süzgeç alıp mercimekleri süzgece döküp bir kaşık yardımıyla mercimeği ezelim. Ezildikten sonra süzme kıvamına gelecek ayrı bir tavada yağ, salça, pul biber nane kavurduktan sonra mercimeğe koyup et suyunu da ilave edelim.
Blender kullanmadan mercimek çorbası nasıl yapılır?
Blender kullanmadan mercimek çorbası nasıl yapılır?
- Tencereye yıkanmış kırmızı mercimekler 2 bardak su ile konur.
- Orta ısıda mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Mercimekler iyice yumuşayınca orta delikli bir süzgeçten geçirilir.
- Başka bir tencerede sıvıyağ ile soğan koyularak kavrulur.
- Soğanlar pembeleşince un katılır.
- Hızlı karıştırılarak 2-3 dakika kavrulur.
2 su bardağı mercimeğe ne kadar su?
2 su bardağı kırmızı mercimeği musluğun altında bir süzgeç yardımıyla çok iyi bir şekilde yıkayın. Yıkadığınız mercimeği tencereye koyun. Kavurduğunuz soğan ve havuçlarla birlikte mercimeği 5-8 dakika arası kavurmaya devam edin. 4 bardak sıcak suyu mercimeklerin üzerine dökün.