Son Konular

Mercimek corbasi neden sulanir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Mercimek çorbası neden sulanır?


Sadece suyu fazla koyduğunuzda değil, yağını fazla koyduğunuzda ya da mercimeğini az koyduğunuzda da çorbanız dilediğiniz kıvamda olmayabilir. Özellikle de mercimeğini az koyup blenderdan geçirdiğinizde çorbanız daha sulu olacaktır.

Çorba hangi kültürde yemeğin sonunda tüketilir?


1.2. Çorba hemen hemen bütün ulusların kültüründe vardır. Her her kültürde bulunan mönülerde ilk yemektir. Çinliler çorbayı yemeğin sonunda alırlar.

Çorba sulu olursa ne yapılır?


Çorba sulu olursa ne yapılır?
Çorba Sulu Oldu, Ne Yapmalıyım?
- Çorbanızın türüne göre çorbanızın içine uygun olacak bakliyatı ekleyebilirsiniz.
- Meyane yaparak çorbanıza kıvam verebilirsiniz.
- Çorbaya kıvam vermek için tereyağı ve unu tavada kavurun.
- Çorbanın altını açarak yüksek ateşte fazla suyu buharlaştırarak uçurabilirsiniz.

Mercimek çorbası Koyulaşmaması için ne yapmalı?


Mercimek çorbası Koyulaşmaması için ne yapmalı?
Tencerede Katılaşmayan Mercimek Çorbası Tarifi
- Mercimeği bol suda güzelce yıkayın. O şeffaf suyu görmeniz lazım.
- Kemik suyu çorbanın lezzetini ikiye katlayacaktır.
- Sarımsak şifadır, mutlaka ekleyin.
- Mercimek haşlanırken mutlaka köpüklerini alın.
- Vaktiniz varsa süzgeçten geçirin.

Mercimek çorbası ne kadar su konur?


Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır. Pişen çorbanın kıvamı size koyu gelirse biraz daha su ilavesinde bulunabilirsiniz.

Çorbayı koyulaştırmak için ne yapılır?


PATATES, PİRİNÇ YA DA ŞEHRİYE KULLANIN Bunun yanı sıra, patates, pirinç, şehriye, nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmak için çok etkilidir. Pirinci haşlayarak, patatesi haşlayarak ya da pişirerek kullanabilir hatta çorbanıza bayat ekmek ilave edebilirsiniz.

Kırmızı mercimek çorbası süzgeçten nasıl geçirilir?


Kırmızı mercimek çorbası süzgeçten nasıl geçirilir?
Mercimekleri düdüklüde haşladıktan sonra bir plastik süzgeç alıp mercimekleri süzgece döküp bir kaşık yardımıyla mercimeği ezelim. Ezildikten sonra süzme kıvamına gelecek ayrı bir tavada yağ, salça, pul biber nane kavurduktan sonra mercimeğe koyup et suyunu da ilave edelim.

Blender kullanmadan mercimek çorbası nasıl yapılır?


Blender kullanmadan mercimek çorbası nasıl yapılır?
- Tencereye yıkanmış kırmızı mercimekler 2 bardak su ile konur.
- Orta ısıda mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Mercimekler iyice yumuşayınca orta delikli bir süzgeçten geçirilir.
- Başka bir tencerede sıvıyağ ile soğan koyularak kavrulur.
- Soğanlar pembeleşince un katılır.
- Hızlı karıştırılarak 2-3 dakika kavrulur.

2 su bardağı mercimeğe ne kadar su?


2 su bardağı kırmızı mercimeği musluğun altında bir süzgeç yardımıyla çok iyi bir şekilde yıkayın. Yıkadığınız mercimeği tencereye koyun. Kavurduğunuz soğan ve havuçlarla birlikte mercimeği 5-8 dakika arası kavurmaya devam edin. 4 bardak sıcak suyu mercimeklerin üzerine dökün.
 
Mercimek çorbasının sulanmasının farklı sebepleri olabilir. Sadece suyun fazla olması değil, yağın fazla olması veya mercimeğin az konması da çorbayı istenilen kıvamda olmaktan uzaklaştırabilir. Özellikle mercimeğin az konulup blenderdan geçirilmesi durumunda çorba daha sulu olabilir.

Çorba tüketim kültürü, genellikle ülkelere ve bölgelere göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, Çin kültüründe çorba genellikle yemeğin sonunda tüketilirken, diğer kültürlerde genellikle yemeğin başlangıcında veya arasında tüketilir.

Çorbanın sulu olması durumunda ise çeşitli yöntemlerle kıvamı istenilen düzeye getirilebilir. Örneğin, çorbanın içine uygun bakliyatlar eklenerek, meyane yaparak, tereyağı ve unu tavada kavurarak veya çorbanın altını açarak fazla suyunu buharlaştırarak kıvamı ayarlanabilir.

Mercimek çorbasının kıvamının istenilen şekilde olmaması durumunda da bazı ipuçları vardır. Mercimeği bol suda yıkayarak, kemik suyu ekleyerek, sarımsak kullanarak, mercimeği haşlarken köpüklerini alarak veya vaktiniz varsa süzgeçten geçirerek çorbanın kıvamını istenilen seviyeye getirebilirsiniz.

Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su kullanılabilir. Ancak pişen çorbanın kıvamını koyu bulursanız biraz daha su ekleyebilirsiniz. Kıvamı koyulaştırmak için ise patates, pirinç veya şehriye kullanabilirsiniz. Ayrıca, pirinç veya patatesi haşlayarak, çorbanıza ekleyerek de kıvamı koyulaştırabilirsiniz.

Mercimek çorbasını blender kullanmadan yapmak isterseniz, tencerede yıkanmış mercimekleri suyla pişirip, daha sonra süzgeçten geçirerek hazırlayabilirsiniz. Soğanla yağı kavurarak un ekleyip çorbaya ekleyerek de kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Son olarak, 2 su bardağı mercimeğe genellikle 4 bardak sıcak su eklenir. Bu miktarı ayarlayarak mercimek çorbanızı istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
 

HMK nun 121 maddesi nedir?

Evlilik sarta baglanabilir mi?

  1. Konular

    1. 1.281.341
  2. Mesajlar

    1. 1.679.102
  3. Kullanıcılar

    1. 31.797
  4. Son üye

Geri
Üst Alt