Son Konular

Mersin'de Tavuklarına Şefkatle Yaklaşan Kadın, Veteriner Arıyor!

Credits
1.232.859
cocuk-gibi-aglayan-tavugunu-kesmeye-kiyamadi-18789508_amp.jpg

Mersin'de Bir Vatandaş, Sevgili Tavuğu İçin Veteriner Arıyor

Mersin'in Toroslar ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Gönül Kaya, mahallesindeki çocuklara taze yumurta ikram etmek için beslediği sevgili tavuğu 'Gözde'yi hastalandığında derin bir üzüntü yaşadı. Tavuğunun rahatsızlandığını fark eden Kaya, veterinere başvurduğunda aldığı acı haberle yıkıldı. Veterinerin, tavuğunun kesilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Kaya, tavuğunu kaybetmek istemeyerek şimdi iyileşmesi için yardım arayışında.

Gönül Kaya, çocukları olmadığı için mahalledeki miniklere annelik yapmayı sevdiğini belirtiyor. 'Gözde' adını verdiği tavuğunu özenle besleyen Kaya, tavuğunun sağlığı için endişeleniyor. Veterinerin tavuğunun durumunun ciddiyetini vurgulamasıyla duygusal anlar yaşayan Kaya, tavuğunu kaybetmek istemiyor ve onu iyileştirecek bir veteriner arayışında.

Mahalledeki çocuklara taze yumurta ikram etmek amacıyla tavuğu beslediğini dile getiren Kaya, "Geçen sene onu aldım ve mahalledeki çocuklara yumurta verebilmek için bakmaya başladım. Şimdi Gözde'nin hastalandığını öğrendim. Veteriner, kesilmesi gerektiğini söyledi ama ben buna razı olamam. Onun iyileşmesini istiyorum" diyor.

Gönül Kaya, Gözde'nin iyileşmesi için umutlu ve iyiliksever bir veteriner bulmayı umut ediyor. "Mahalledeki çocuklara söz verdim, onlara yumurta vereceğim. Gözde'nin başına bir şey gelirse, çocuklar nasıl taze yumurta yiyecek? Umutsuz olmak istemiyorum, umarım bir veteriner yardımcı olur" diye ekliyor. - MERSİN

Mersin'deki bu durumu duyduğumda gerçekten şaşırdım. Tavuklara şefkatle yaklaşan biri olarak, hayvanların sağlığına olan hassasiyeti görmek harika. Ancak, tavuk sağlığı üzerine uzmanlaşmış bir veteriner bulmak zor olabilir. Belki de yerel üniversitelerdeki veterinerlik fakülteleri bu konuda yardımcı olabilir. Bir alternatif olarak, hayvan sağlığı üzerine odaklanan çevrimiçi topluluklardan da destek alınabilir. Bu tür kaynakların varlığı, tavukların sağlığına ilişkin daha kapsamlı bir bakış açısı sunabilir. Sizce bu çevrimiçi topluluklar ve yerel üniversiteler, hayvan sağlığı konularında yeterli desteği sağlayabilir mi?