Meslek lisesi çıraklık nedir?
Çıraklık", çıraklık sözleşmesi esaslarına göre bir meslek alanında mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını iş içerisinde geliştirmek için başlayan bir eğitim süresidir. Çıraklık sözleşmesinin imzalanması ile başlar, kalfalık belgesi alınınca sona erer.
Çıraklık diploması lise diploması yerine geçiyor mu?
12 Sınıf dersleri ile birlikte çıraklık eğitim programı ile diploma programı arasındaki fark derslerinden(9-10-11 sınıf) sorumlu olacaklar ve fark dersleri ile 12. Sınıf derslerini yüz yüze alarak başarılı olmaları durumunda Meslek Lisesi Diploması alabilecektir.
Çıraklık okulu hangi bölümler var?
Çıraklık okulu hangi bölümler var?
Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri
- 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Nedir?
- 3308 Sayılı Yasa Kapsamında Bulunan Meslek Dalları Hangileridir? TESVİYECİLİK. TORNACILIK. FREZECİLİK. VARGEL PALANYA. TAŞLAMA ALET BİLEME. SOĞUK DEMİRCİLİK. KAYNAKÇILIK. SAÇ İŞLERİ KAPORTA TAMİRCİLİĞİ KUYUMCULUK. SİHHI TESİSATÇILIK.
Meslek lisesinden mezun olanlar ne olabilir?
Lisans seviyesinde mesleki ve teknik eğitim görenler ile meslek lisesi mezunu olup mesleği ile ilgili meslek dalında ön lisans eğitimi alanlara doğrudan "İşyeri Açma belgesi" verilir. "Ustalık Belgesi" sahipleri veya bunları işyerlerinde çalıştıranlar bağımsız işyeri açabilirler.
Meslek lisesi diploması sertifika yerine geçer mi?
Mesleki yeterlilik belgesi diploma yerine de geçerli sayılmaz. Fakat Mesleki Eğitim Merkezinde okuyarak mezun olmuş, fakat diploma programına dahil olmayarak kalfalık ve ustalık belgesi almış kişiler artık telafi dersler ile lise diploması alabilirler.
Kalfalık belgesi olan lise diploması yerine geçer mi?
Kalfalık belgesi olan lise diploması yerine geçer mi?
Kalfalık belgesi ile lise diploması alınır mi?
Kalfalık ve ustalık Belgesi olan ortaokul mezunları, mesleki lisesi diploması da alabilecekler. Mesleki Eğitim Merkezlerinde (Çıraklık Eğitim Merkezi) Kalfalık ve Ustalık eğitimi alan öğrencilerin Lise diploması almalarının önü açılmıştır.
Ustalık belgesi olmadan işyeri açılır mi?
İş yeri Açmalarda; 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nun 30. maddesine göre, bu Kanun Kapsamında bulunan mesleklerde (133 meslek dalı) Ustalık Belgesi istenmektedir. İş yeri sahibinin Ustalık Belgesi yoksa yanında çalıştırdığı elemanların Ustalık Belgesiyle de İşyeri açabilir.