Son Konular

Meyve tatlilarinda hangi meyveler kullanilir?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Meyve tatlılarında hangi meyveler kullanılır?


Meyveli tatlı tarifleri denildiği zaman aklınıza sadece çilek gelmesin. Çileğin yanı sıra muz, mango, vişne, yabanmersini, elma, portakal ve ananası gibi çeşitli meyveler kullanılarak harika tatlılar elde edebilirsiniz.

Kuru Uzumle neler yapilir?


Kuru Üzümün Aslında Sofraların Haseki Sultan'ı Olduğu Gösteren 13 Harika Tarif
- Sosyete Pilavı Bildiğiniz pilav evet.
- 2. Üzümlü Ekmek.
- 3. Fırında ballı-zencefilli hindi budu.
- Dökme tavada tavuk butları
- Kuru üzümlü havuç salata.
- Kuru üzümlü krep.
- 7. Çam fıstıklı ve üzümlü köfteler.
- 8. Karnabaharlı kuru üzümler.

Meyveli Muhallebi nasıl yapılır?


Meyveli Muhallebi nasıl yapılır?
Karışık Meyveli Bardakta Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Meyveleri eşit boylarda doğrayıp, şeker ve limon suyu ile orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
- Derin bir tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı ocağı açmadan iyice çırpın.
- Sonrasında orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Meyve sulu muhallebi nasıl yapılır?


Meyve sulu muhallebi nasıl yapılır?
Meyve Sulu Muhallebi (3 Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri karıştırıp kaynayana kadar karıştırın.
- Koyacağınız kalıp veya bardağın içini biraz su ile ıslatın.
- Kıvam alan muhallebiyi paylaştırın.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Kalıbından çıkarıp süsleyin ve servis edin.

Meyve peltesi nasıl yapılır?


TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Meyveleri soyup küp küp doğrayın. Narıda ekleyip karıştırıp kalıba koyalım. Ocakta su nişasta şeker karıştırıp pişince kapatalım. Hindistan cevizini katalım meyvelerin üzerine dökelim.

Magnolia tatlısı hangi meyve ile yapılan?


Kırmızı Orman Meyveli Magnolia Tarifi İçin malzemeler
- 1 litre süt.
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker.
- 2 yemek kaşığı nişasta.
- 1 paket krema.
- 1 paket cici bebe veya kakaolu bisküvi.
- Meyve (çilek, yaban mersini, frambuaz, böğürtlen)

Kuru üzüm nasıl değerlendirilir?


Kuru üzüm nasıl değerlendirilir?
Bandırılmış çekirdeksiz kuru üzümlerin özellikle iri taneli olanları çerezlik olarak, küçük taneli olanları ise kek ve pasta sanayinde kullanılmaktadır. Bunun yanında ülkemizde çerezlik olarak çekirdekli üzümlerin kurutulması da oldukça yaygın olarak yapılmaktadır.

Çilekli muhallebi tatlısı nasıl yapılır?


Çilekli muhallebi tatlısı nasıl yapılır?
Öncelikle temizlenip yıkanmış olan çileklerimiz ile pudra şekerimizi, pürüzsüz bir kıvam alana kadar robottan geçirelim. Daha sonra tenceremize sütümüzü ilave edip, üzerine robottan geçirdiğimiz çilek püresini, şekeri ve nişastayı ekleyelim. Koyu bir kıvam alana kadar, orta ateşte karıştırarak pişirelim.

Vişneli muhallebi nasıl yapılır?


Vişneli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt şeker nişasta ve unu alalım.
- Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Pişen muhallebiyi servis edeceğiniz bardakların yarısına kadar dolduralım.
- Soğumasını bekleyelim.

Iki renkli muhallebi nasıl yapılır?


İki Renkli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teliyle karıştıralım.
- Ocağa alıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan aldığımız muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle 5-10 dakika çırpalım.
- Borcama döküp ilk sıcağı çıkınca buzdolabında soğumaya bırakalım.

Şeftali peltesi nasıl yapılır?


Şeftali peltesi nasıl yapılır?
Şeftali suyu, toz şeker ve 1 su bardağı suyu kısık ateşte ısıtın. Ayrı bir yerde nişastayı yarım çay bardağı su ile iyice karıştırıp, kaynamakta olan kayısı sulu karışıma ekleyin. Karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Bardak veya kaselere pay edin.

Meyvesiz Magnolia olur mu?


Meyvesiz Magnolia olur mu?
Magnolia (Meyvesiz) Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak muhallebiyi yapalım. Sütü-şekeri-nişasta-unu tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Muhallebi koyulaşınca içine 100 ml(klasik yarım su bardağı) kremayı ve vanilyayı içine dökelim yavaş yavaş, karıştırmaya devam edelim.
 
Tatlılarınızda hangi meyveleri kullanabileceğinizi merak ediyorsanız, işte bazı öneriler:

- Çilek: Hem lezzetli hem de görsel olarak hoş bir tatlı oluşturmak istiyorsanız çileği tercih edebilirsiniz.
- Muz: Muzun kremalı tatlılarla harika uyumu, muhallebi veya pasta tariflerinde deneyebileceğiniz bir lezzet seçeneği olabilir.
- Mango: Egzotik bir tat arayanlar için mango, tatlılarınıza farklı bir lezzet katmaya yardımcı olabilir.
- Vişne: Ekşi ve tatlı tadıyla vişne, tatlılarınıza farklı bir dokunuş sağlayabilir.
- Yabanmersini: Antioksidan bakımından zengin yabanmersini, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tercih olabilir.
- Elma: Hem pişmiş tatlılarınızda hem de tatlının içinde hafif ekşi bir dokunuş istiyorsanız elmayı düşünebilirsiniz.
- Portakal: Portakalın taze ve canlı tadı, tatlılarınıza ferah bir aroma katabilir.
- Ananas: Ananasın tatlı ve ekşi lezzeti, özellikle yaz aylarında serinletici bir tercih olabilir.

Bu meyvelerle çeşitli tarifler deneyerek, tatlılarınıza farklı ve lezzetli bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Meyveli tatlılar, genellikle renkli ve lezzetli olmalarıyla da dikkat çekerler, bu nedenle damak zevkinize uygun olan meyveleri seçerek denemeler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Binance tr QR kodu nerede?

EIB secimleri ne zaman?

  1. Konular

    1. 1.281.801
  2. Mesajlar

    1. 1.680.158
  3. Kullanıcılar

    1. 31.881
  4. Son üye

Geri
Üst Alt