Midye güzel mi?
Özetlemek gerekirse midye; sokak lezzetleri arasında bulabileceğiniz ve bir tane ile yetinmeyeceğiniz lezzetli bir deniz yiyeceğidir. Sahil illerinde gezerken her köşe başında bolca görebilirsiniz.Midyenin içine ne konur?
Midye Dolma Tarifi İçin Malzemeler- 1 adet kuru soğan.
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı su.
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı yenibahar.
- 2 çay kaşığı karabiber.
- Yarım çay kaşığı tuz.
Midye nasıl bir canlıdır?
Midye denizlerde yaşayan, yassı solungaçlılar ailesinden, solungaçla solunum yapan, boyları 5 ila 60 cm arasında, yaklaşık 12-14 yıl yaşam süresi olan omurgasız canlı türüdür. Midyelerin çenetleri(kabukları) siyah, oval ve iki tarafı da birbiriyle aynıdır. Yaklaşık olarak 11000 midye türünün olduğu bilinmektedir.Midye temiz mi?
Midye temiz mi?Kirli sularda yaşayan midye gibi canlılar kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller başta olmak üzere tüm kirleticileri bünyesinde toplayabilir. Bu da insan sağlığı açısından çok risklidir. Bu sebeple tüketilecek midyelerin temiz sulardan elde edilmesi ve hijyenik koşullarda hazırlanıp satışa sunulması gerekmektedir.
Midye mikrodalgada ısıtılır mı?
Midye mikrodalgada ısıtılır mı?Kabuklu deniz ürünleri pişirildiği gün tüketilmelidir. Midye, istiridye gibi kabuklu deniz ürünleri tekrar ısıtıldığında, mikrodalganın içinde patlayacaklar ve tatları bozulacaktır.
Midye dolma nasıl yapılır?
- Temizlenmiş midyeleri teker teker yıkayın ve soğuk su dolu bir kabın içinde, iç malzemesi hazır olana kadar bekletin.- Dolma yapacağınız tencereye zeytinyağını koyun.
- Yıkayıp, süzdürdüğünüz pirinci ekleyin ve pirinç “cam gibi” olana kadar kavurma işlemine devam edin.
- Domates salçasını ve naneyi ekleyin.
Evde midye içi nasıl yapılır?
Suyu süzülmüş ve durulanmış kuş üzümleri, tuz, karabiber, yenibahar, taze sıkılmış limon suyu ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Sıcak suyunu verip kısık ateşte pirinçler hafif diri kalacak şekilde pişirin. İncecik kıyılmış dereotunu ekledikten sonra ılık pilavı bir kenara alıp dinlendirin.Midye neden sevilmez?