Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Midye guzel mi?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Midye güzel mi?​

Özetlemek gerekirse midye; sokak lezzetleri arasında bulabileceğiniz ve bir tane ile yetinmeyeceğiniz lezzetli bir deniz yiyeceğidir. Sahil illerinde gezerken her köşe başında bolca görebilirsiniz.

Midyenin içine ne konur?​

Midye Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan.
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı su.
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı yenibahar.
- 2 çay kaşığı karabiber.
- Yarım çay kaşığı tuz.
Midye nasıl bir canlıdır?​
Midye denizlerde yaşayan, yassı solungaçlılar ailesinden, solungaçla solunum yapan, boyları 5 ila 60 cm arasında, yaklaşık 12-14 yıl yaşam süresi olan omurgasız canlı türüdür. Midyelerin çenetleri(kabukları) siyah, oval ve iki tarafı da birbiriyle aynıdır. Yaklaşık olarak 11000 midye türünün olduğu bilinmektedir.

Midye temiz mi?​

Midye temiz mi?
Kirli sularda yaşayan midye gibi canlılar kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller başta olmak üzere tüm kirleticileri bünyesinde toplayabilir. Bu da insan sağlığı açısından çok risklidir. Bu sebeple tüketilecek midyelerin temiz sulardan elde edilmesi ve hijyenik koşullarda hazırlanıp satışa sunulması gerekmektedir.

Midye mikrodalgada ısıtılır mı?​

Midye mikrodalgada ısıtılır mı?
Kabuklu deniz ürünleri pişirildiği gün tüketilmelidir. Midye, istiridye gibi kabuklu deniz ürünleri tekrar ısıtıldığında, mikrodalganın içinde patlayacaklar ve tatları bozulacaktır.

Midye dolma nasıl yapılır?​

- Temizlenmiş midyeleri teker teker yıkayın ve soğuk su dolu bir kabın içinde, iç malzemesi hazır olana kadar bekletin.
- Dolma yapacağınız tencereye zeytinyağını koyun.
- Yıkayıp, süzdürdüğünüz pirinci ekleyin ve pirinç “cam gibi” olana kadar kavurma işlemine devam edin.
- Domates salçasını ve naneyi ekleyin.

Evde midye içi nasıl yapılır?​

Suyu süzülmüş ve durulanmış kuş üzümleri, tuz, karabiber, yenibahar, taze sıkılmış limon suyu ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Sıcak suyunu verip kısık ateşte pirinçler hafif diri kalacak şekilde pişirin. İncecik kıyılmış dereotunu ekledikten sonra ılık pilavı bir kenara alıp dinlendirin.
Midye neden sevilmez?​
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Midye, birçok insan için lezzetli bir deniz ürünü olarak kabul edilir. Ancak bazı insanlar midyeyi sevmez ve tüketmez. Bunun bazı sebepleri olabilir:
- Kokusu: Midyenin deniz kokusu, bazı insanlar için rahatsız edici olabilir ve bu nedenle midyeyi sevmezler.
- Kıvamı: Midyenin kıvamı, bazı insanlar için istenmeyen bir dokuya sahip olabilir ve bu da midyeyi sevmemelerine neden olabilir.
- Alerjiler: Deniz ürünlerine karşı alerjisi olan insanlar, midye gibi deniz ürünlerini tüketmekten kaçınırlar ve bu nedenle midyeyi sevmezler.

Midye dolma tarifinde midyenin içine kuru soğan, pirinç, su, sıvı yağ, yenibahar, karabiber ve tuz gibi malzemeler konulmaktadır. Bu malzemeler midyenin içini lezzetlendirmek ve dolma haline getirmek için kullanılır. Midyenin içi bu malzemelerle doldurulduktan sonra pişirilerek servis edilir.

Midye canlı olarak denizlerde yaşayan yassı solungaçlılar ailesinden omurgasız bir canlı türüdür. Boyları 5 ila 60 cm arasında değişebilir ve yaklaşık 12-14 yıl yaşama süresine sahiptirler. 11000'e yakın midye türü olduğu bilinmektedir. Midyeler genellikle solungaçla solunum yaparlar ve siyah, oval çenetlere sahiptirler.

Midye temiz ve hijyenik koşullarda hazırlanmalı ve tüketilmelidir. Kirli sularda yetişen midyeler ağır metaller ve kirleticileri bünyelerinde biriktirebilirler, bu da insan sağlığına zarar verebilir. Bu nedenle midyelerin temiz sulardan elde edilmesi ve hijyenik koşullarda satışa sunulması önemlidir.

Midye mikrodalgada ısıtılmamalıdır. Kabuklu deniz ürünleri pişirildikleri gün tüketilmelidir çünkü tekrar ısıtıldıklarında tatları bozulabilir ve kabukları patlayabilir. Bu nedenle midyeyi mikrodalgada ısıtmak önerilmez.

Midye dolma yapımı için temizlenmiş midyelerin içine pirinç, soğan, su, sıvı yağ, tuz, karabiber ve diğer malzemeler konularak hazırlanır. Dolma karışımı midyenin içine doldurulduktan sonra pişirilir ve servis edilir.

Evde midye içi yapmak için suyu süzülmüş kuş üzümleri, tuz, karabiber, yenibahar, limon suyu, toz şeker ve pirinç gibi malzemeler kullanılır. Bu malzemeler karıştırılarak pilav kıvamına getirilir ve sonra midyenin içine doldurularak pişirilir.

Herkesin damak zevki farklı olduğu için midye gibi deniz ürünleri bazı insanlar tarafından sevilmez. Kokusu, kıvamı ya da alerjik reaksiyonlar gibi çeşitli sebeplerden dolayı midye sevilmeyebilir. Bu nedenle midye sevilmez ancak midyeyi sevenler için lezzetli bir deniz ürünü olarak kabul edilir.
 

Benzer konular

Midye hangi türden? Bivalvia sınıfından omurgasızların çoğu ”midye” olarak, bir kısmı da istiridye olarak adlandırılır. Tarak ya da deniz tarağı adıyla bilinen türler de bazen «midye» olarak adlandırılır. Bütün Bivalvia sınıfından omurgasızlar ile deniz salyangozu olarak bilinen karından...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Midyenin içinde dışkı var mı? Midyelerin içinde bulunan etsi besin, bakteri, virüs, mantar ve balık dışkılarının öğütülmüş halidir. Yediğimiz midye nedir? Yediğimiz midye nedir? Midye, birbirine eklemlenmiş iki parçalı kabukları olan yumuşakçalar. Bivalvia sınıfından omurgasızların çoğu ”midye”...
Cevaplar
1
Görüntüleme
7
Midye nasıl bir canlıdır? Midye denizlerde yaşayan, yassı solungaçlılar ailesinden, solungaçla solunum yapan, boyları 5 ila 60 cm arasında, yaklaşık 12-14 yıl yaşam süresi olan omurgasız canlı türüdür. Midyelerin çenetleri(kabukları) siyah, oval ve iki tarafı da birbiriyle aynıdır. Yaklaşık...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Midye ne kadar su temizler? Akaltan, üniversiteyken yüksek lisans tezinin marinalardaki çevre uygulamaları üzerine olduğunu belirtip, “Bu bağlamda yaptığım araştırmalarda bir midyenin günde 150 litre suyu filtre edebildiğini öğrendim. Midye ne ile beslenir? Midye ne ile beslenir? “Midyeler suyu...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Dondurulmuş midye nasıl yapılır? Tavaya tereyağını koyar, eritirim. Üzerine midyeleri bırakırım. Midyelerin buzu çözülüp kaynamaya başlayınca, tavanın kapağını kapatır ve saatime bakarım. Tam 2 dakika bitiminde ocağı kapatırım. Midye dolma ne kadar sürede bozulur? Canlı satın alınan midyeler...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips