- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,798
- Tepkime puanı
- 61
Midye hangi türden?
Bivalvia sınıfından omurgasızların çoğu ”midye” olarak, bir kısmı da istiridye olarak adlandırılır. Tarak ya da deniz tarağı adıyla bilinen türler de bazen «midye» olarak adlandırılır. Bütün Bivalvia sınıfından omurgasızlar ile deniz salyangozu olarak bilinen karından bacaklılar denizkabuğu ortak adıyla anılırlar.Midye dolma içinde ne var?
Midye Dolma Tarifi İçin Malzemeler- 1 adet kuru soğan.
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı su.
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı yenibahar.
- 2 çay kaşığı karabiber.
- Yarım çay kaşığı tuz.
Midye özellikleri nelerdir?
Midye özellikleri nelerdir?Midye, denizde yaşayan ve omurgasız olan bir canlıdır. Kabuklu yapısı ile dikkat çeken bu deniz ürününün sahip olduğu kabuk oldukça serttir. Denizde ve tatlı sularda yaşayabilen bir canlıdır. Midyenin ayak ve baş bölgesi bulunmamaktadır.
Midye ne ile yapılır?
Midye, omurgasız canlılar arasında yer alan bir deniz ürünüdür. Siyah sert bir kabuğa sahiptir. Tatlı sularda ve denizlerde yaşayabilen bu canlılar, mevsiminde tüketildiğinde sağlık için faydalı olmaktadır. Yumurtlama yoluyla üreyen midyeler, karaya çok yakın yerlerde kayalıkların altında yaşar.Midye hayvanın neresi?
Midye denizlerde yaşayan, yassı solungaçlılar ailesinden, solungaçla solunum yapan, boyları 5 ila 60 cm arasında, yaklaşık 12-14 yıl yaşam süresi olan omurgasız canlı türüdür. Midyelerin çenetleri(kabukları) siyah, oval ve iki tarafı da birbiriyle aynıdır.Midye dolmanın içindeki et nedir?
Midye dolmanın içindeki et nedir?Midyelerin içinde bulunan etsi besin, bakteri, virüs, mantar ve balık dışkılarının öğütülmüş halidir.