Midyeli Pilav

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Midyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
250 gram dondurulmuş midye
1.5 su bardağı basmati pirinç
1 adet orta uzunluk soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
3 su bardağı su (1 su bardağı midyenin haşlama suyundan kullandım )
Midyeyi haşlamak için;
2 litre su
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Süslemek için;
Maydonoz

Midyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye 2 litre su, tuz ,limon suyu ve sirke eklenir ,kaynamaya başlayınca midyeler içine eklenir 10 dk haşlanır.
Tencereye zeytinyağ eklenir ,küp küp doğranmış soğanlar eklenir .
Rengi dönene kadar kavurulur .
İçine yıkanmış pirinçler eklenir.
Şeffaf renk alana kadar kavrulur .
İçine baharatlar eklenir ,kokusu çıkana kadar kavrulur.
Haşlanan midyelerde eklenip bir iki karıştırılır.
Midyenin haşlama suyundan bir bardak eklenir .
2 su bardağı ılık su eklenir .
İçine limon suyu sıkılır ağzı kapatılır .
Altı kısık pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir .
30 dk dinlendirildikten sonra servise hazır.
Midyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Susamlı Beyaz Peynir Kızartması

S

Közlenmiş Patlıcan Ezmesi

  1. Konular

    1. 1.268.835
  2. Mesajlar

    1. 1.665.850
  3. Kullanıcılar

    1. 31.315
  4. Son üye

Geri
Üst Alt