<
S
SoruCevap
Milföy Pide (Kahvaltı İçin Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket milföy hamuru (20 adet çıkıyor)
150 gr kavrulmuş kıyma
3 adet çarliston biber (Sivri biberde olabilir lakin boyutu fark edeceğinden sayıyı çoğaltabilirsiniz)
2 adet kapya biber
3 adet çeri domates (Opsiyonel)
1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase dolusu ezilmiş beyaz peynir
1 kase dolusu rendelenmiş sucuk
2 adet yumurta sarısı
Milföy Pide (Kahvaltı İçin Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel milföy hamurlarımızı birbirinden ayırıyoruz ve buzu biraz çözülüp yumuşayınca (Fazla eritmeden başlayın) bir adedini alıp merdane yardımıyla yavaşça yırtmadan enine ve uzunluğuna dikdörtgen olacak biçimde büyütün.
Kenarlarını pide biçiminde sarıp iki ucunu birleştiriyoruz (Görselden bakabilirsiniz şekline) sonra ortadada kalan boşluğa yani içine gereçlerden istediğimizi koyuyoruz mesela sucuk ve kaşar rendesini karıştırıp, koyabilirsiniz.
Diğerlerinide birebir formda yapıp içlerine peynir ve biberleri karıştırıp koyabilirsiniz, kıymayı yeniden kaşarla karıştırıp koyabilirsiniz materyaller büsbütün damak zevkinize kalmış.
En son hepsini hazırladıktan sonra milföylerin kenar kısımlarına yumurta sarısını uygunca sürüyoruz. Dileyen iç harcı koymadan tabanına da sürebilir ben tercih etmedim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında dikkatlice pişiriyoruz. Sıcak servis ediniz, afiyet olsun❤.
Milföy Pide (Kahvaltı İçin Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket milföy hamuru (20 adet çıkıyor)
150 gr kavrulmuş kıyma
3 adet çarliston biber (Sivri biberde olabilir lakin boyutu fark edeceğinden sayıyı çoğaltabilirsiniz)
2 adet kapya biber
3 adet çeri domates (Opsiyonel)
1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase dolusu ezilmiş beyaz peynir
1 kase dolusu rendelenmiş sucuk
2 adet yumurta sarısı
Milföy Pide (Kahvaltı İçin Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel milföy hamurlarımızı birbirinden ayırıyoruz ve buzu biraz çözülüp yumuşayınca (Fazla eritmeden başlayın) bir adedini alıp merdane yardımıyla yavaşça yırtmadan enine ve uzunluğuna dikdörtgen olacak biçimde büyütün.
Kenarlarını pide biçiminde sarıp iki ucunu birleştiriyoruz (Görselden bakabilirsiniz şekline) sonra ortadada kalan boşluğa yani içine gereçlerden istediğimizi koyuyoruz mesela sucuk ve kaşar rendesini karıştırıp, koyabilirsiniz.
Diğerlerinide birebir formda yapıp içlerine peynir ve biberleri karıştırıp koyabilirsiniz, kıymayı yeniden kaşarla karıştırıp koyabilirsiniz materyaller büsbütün damak zevkinize kalmış.
En son hepsini hazırladıktan sonra milföylerin kenar kısımlarına yumurta sarısını uygunca sürüyoruz. Dileyen iç harcı koymadan tabanına da sürebilir ben tercih etmedim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında dikkatlice pişiriyoruz. Sıcak servis ediniz, afiyet olsun❤.
Milföy Pide (Kahvaltı İçin Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı