Modoratör
Yeni Üye
Milli Eğitim devamsızlık siler mi?
İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı o bilgilere göre, "Özürsüz devamsızlığı 10 günü aşan öğrenci notları ne olursa olsun başarısız sayılır.
12 sınıfların devamsızlıkları siliniyor mu?
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır. Bir sene içinde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkınız var.
Devamsızlık mektubunu kim gönderir?
Devamsızlık mektubunu kim gönderir?
Devamsızlık mektubunu öğretmen çıkarır imzalar okul idaresine verir.İdare posta yoluyla ailesine gönderir.İadeli biçimde gider.
Öğrenci devamsızlık takibi kimin görevi?
Öğrenci devamsızlık takibi kimin görevi?
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ Devam – Devamsızlık Madde 14- (Ek:RG-6/9/2008-26989) Çocukların devamsızlıkları, e-okul sistemine işlenir ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından takip edilir. okul müdürü görev vermişse yapmak durumundasınız.
Devamsızlık kaç gün içinde silinir?
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Nakilde devamsızlık önemli mi?
Özürlü veya özürsüz devamsızlıkların toplamı bir alınır. Öğrenci ister raporlu veya izinli yada izinsiz derse girmez ise devamsızlık toplamı fark etmez. Öğrenci bir dersten devamsızlıktan kalmış ise diğer derslerden kalmayabilir. Devamsızlık gün olarak değil her ders için ayrı ayrı tutulur.
12 sınıf devamsızlık hakkı kaç gün?
12 sınıf devamsızlık hakkı kaç gün?
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
E-okul devamsızlık mektubu nasıl gönderilir?
E-okul devamsızlık mektubu nasıl gönderilir?
Aşağıdaki adımları takip ederek devamsızlık mektubunu çıkartabilirsiniz.
- E-okul sistemine kurumsal kullanıcı ile giriş yapılır.
- Kurum işlemleri modülünden devamsızlık işlemleri modülü seçilir.
- Bu modüle giriş yaptıktan sonra Devamsızlık Mektubu Bilgileri kısmında Uyarı dilimi seçilir ve Listele butonuna tıklanır.
Devamsızlık mektubu ne zaman gönderilir?
Bu bağlamda okulunuzda devamsız durumda olan öğrencilerin takiplerinde; 1- Öğrenci kayıt alanında olduğu için kayıt edildi. Ancak, kayıt edildiği tarihten itibaren okula gelmiyorsa 222 sayılı Kanunun 52.maddesi gereğince (3 gün içinde)veli veya vasinin gerekçe bildirmesi gerektiği muhtarlık kanalıyla bildirilmeli.
Devamsızlık Girişi kimin görevi?
Öğrenci devamsızlıkları okul öncesi kurumlarında anasınıfı öğretmenleri tarafından, ilkokullarda sınıf öğretmeni tarafından gidilir. Ortaokulda ise devamsızlığı idareci girer.
Öğrenci devamsızlığını veliye kim bildirir?
Öğrenci devamsızlığını veliye kim bildirir?
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Devam-devamsızlık ve ilişik kesme" başlıklı 36. maddesi 4. fıkrasındaki; "(4) Devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilir, varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi velisinden istenir.
Nakil olunca devamsızlık hakkı kaç gündür?
Nakil olunca devamsızlık hakkı kaç gündür?
Öğrencinin bir okuldan başka bir okula gitmesi yani nakil olması durumunda 5 gün devamsızlık hakkı tanınır. Tüm öğrenciler ya da veliler e-okul vbs (veli bilgilendirme sistemi) üzerinden devamsızlıkları sorgulayabilir.