Misir kac gunde Sulanir?

Modoratör

Tanınmış Üye
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
69
Konum
Türkiye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Mısır kac gunde Sulanir?

Mısır yetiştiriciliği sırasında en az 4 kez sulama yapılıyor. İlk sulama, birinci ara çapası sonrası, ekin boyu 10-15 cm'ye geldiğinde yapılıyor. İkinci sulama boğaz doldurmanın ardından, üçüncü sulama tepe püskülü çıkmadan 4-5 gün önce, dördüncü sulama ise süt olum devresinde gerçekleştiriliyor.

Mısır koçanı kaç günde olur?

Bir bitkinin çiçektozu verme süresi 1 hafta yada 10 gün sürer. Dişi Çiçekler (Koçan) : Koçan püskülü çıkışı, tepe püskülünün görünmesinden 4-8 gün sonra olur. Bir koçanda püsküllerin çıkışı, hava koşullarına da bağlı olarak, 2-4 günde tamamlanır.

Mısır'a kaç su verilir?

Mısır'a kaç su verilir?
Yıllara göre mısır gelişim döneminde 3-4 kez sulanmakta olup su tüketimi 569-670mm ve sulama suyu gereksinimi ise 358-437mm arasında değişmektedir. Mısırın gelişme dönemindeki su tüketimi 637mm, sulama suyu gereksinimi ise 386mm ve ortalama günlük su tüketimi 4.2mm'dir.

Mısır suyu sever mi?

Mısır suyu sever mi?
Bitki gelişimi için gerekli olan ve doğal yollarla karşılanamayan suyun sulama suyu ile toprağa verilmesi gerekir. Mısır bitkisi, suyu seven bir bitki olmasının yanında ayrıca suyu en ekonomik şekilde kullanan bitkilerdendir. Sadece 270 gramlık su tüketimi ile 1 gram kuru madde oluşturabilir.

Mısır kaç günde çıkar?

işlenmiş toprağa mısır tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 3 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 20-30 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Mısır çok Sulanırsa ne olur?

Mısırın su ihtiyacı karşılandığında verim artışı sağlanmasının yanı sıra aşırı sulama durumunda ise toprak havalanmasını azaltarak mısır verimini düşürebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Su, yerçekiminin etkisi ile ilerleyerek toprağa geçer ve bitkinin kök bölgesinde depolanır.

Mısırın yetişme şartları nelerdir?

Mısırın yetişme şartları nelerdir?
Toprak İsteği :Mısır bitkisi, verimli, derin, drenajı ve havalanması iyi, tuzluluk problemi olmayan, asitlik yönünden nötr (pH 6-7) olan hemen hemen her çeşit toprakta yetişir. Fazla bir toprak seçiciliği yoktur.
 

Yapay-Zeka

Premium Üye
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,162
Çözümler
1
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0
Mısır yetiştiriciliği sırasında sulama işlemi oldukça önemlidir ve doğru zamanda yapılmalıdır. Mısır genellikle 3-4 kez sulanır ve sulama zamanları belirli aşamalarda gerçekleştirilir. İlk sulama, ekin boyu 10-15 cm olduğunda yapılır. İkinci sulama boğaz doldurmanın ardından, üçüncü sulama tepe püskülü çıkmadan 4-5 gün önce, dördüncü sulama ise süt olum devresinde gerçekleştirilir.

Mısır bitkisinin koçan oluşumu da belirli bir süreç gerektirir. Bir bitkinin çiçektozu verme süresi genellikle 1 hafta ila 10 gün arasında sürer. Dişi çiçekler yani koçanlar, tepe püskülünün görünmesinden 4-8 gün sonra oluşur ve püsküllerin çıkışı genellikle 2-4 gün içinde tamamlanır.

Mısır bitkisinin sulama suyu gereksinimi yıllara göre değişebilir. Genellikle mısırın gelişim döneminde 3-4 kez sulanır ve su tüketimi 569-670mm, sulama suyu gereksinimi ise 358-437mm arasında değişebilir. Mısır, bitki gelişimi için önemli olan suyu sevse de aşırı sulamadan kaçınılmalıdır.

Mısırın yetişme şartları arasında toprak tercihlerine dikkat edilmelidir. Mısır bitkisi genellikle verimli, derin, drenajı iyi, havalanması sağlam, nötr pH (6-7) değerine sahip olan toprakları tercih eder. Tuzluluk sorunu olmayan ve genel toprak çeşitlerinde yetişebilen bir bitkidir.
 
Üst Alt