Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Misir silaji nedir nasil yapilir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Mısır silajı nedir nasıl yapılır?​

Suca zengin yemlerin oksijensiz ortamda bırakılarak süt asiti bakterilerinin etkisi ile fermantasyona uğratılması sonucu elde edilen yemdir ve kısaca yeşil yemlerin turşulaştırılmasıdır. Yeşil otun olmadığı kış aylarında yeşil, sulu ve ekonomik olarak verilebilecek tek kaba yemdir.

Mısır Silajına ne katılır?​

Arpa, buğday, yulaf, sorgum ve mısır gibi tahıl daneleri kırılarak veya ezilerek 1 ton silajlık materyale 50-100 kg hesabıyla katılır. Peynir suyu tozu, bir ton silaj için 10- 20 kg, melaslı kuru pancar posası da bir ton silaja 25-50 kg hesabıyla katılabilir.

Hayvan yemi silaj nasıl yapılır?​

Hayvan yemi silaj nasıl yapılır?
Silaj, suca zengin yemlerin havasız bir ortamda süt asidi bakterilerinin etkisiyle fermantasyona uğratılması (ekşitilmesi) sonucu elde edilen bir yemdir. Silaj kısaca hayvan turşusu olarak da tanımlanır. Silajın saklandığı yere de silo veya silaj çukuru adı verilir.

Sılaş nasıl yapılır?​

Sılaş nasıl yapılır?
Eğik Çizgi adıyla da bilinen slash işaretini yapmak için ikili tuş kombinasyonu yapılmalı. (/) yapmak için önce Shift sonra 7 tuşuna basmak yeterlidir. Not: Klavyelerin hem üst hem de sağ kısmında numaralar yer alır. Slaş işareti yapmak için num lock yani sağ taraftaki değil üst kısımdaki 7 rakamına basılmalıdır.

Ineklere mısır silajı ne kadar verilir?​

Silajlar ve özellikle mısır silajı süt sığırlarının beslenmesinde önemli bir kaba yemdir. Silajlar ineklere 25-30 kg’a kadar yedirilebilir. Mısır silajı enerji bakımından oldukça zengindir. Fakat protein bakımından yeterli değildir.

Mısır silajı nasıl muhafaza edilir?​

Mısır Silajı Silo (Silaj Çukuru) Yönetimi Silajın bozulmaması ve yem değerini kaybetmemesi için, mısır hasadı sonrasında silolama adı verilen 4 aşamalı bir fermantasyon sürecinden geçirilerek sıkıştırılmalı ve saklanmalıdır. Mısır hasat edilir edilmez başlayan silolama ve fermantasyon süreci 2 ila 3 hafta devam eder.

Q klavyede eğik çizgi nasıl yapılır?​

Q klavyede eğik çizgi nasıl yapılır?
Bilgisayar klavyesi üzerinden slash işaretini yapmak için klavyenin sağ tarafında bulunun rakamların hemen üst tarafında bu simgesin kısa yol tuşu bulunuyor. Bu tuşu kullanarak slash (/) simgesini yapabilirsiniz.

Silaja tuz katılır mı?​

Silaja tuz katılır mı?
Özellikle yaygın yapılan hatalardan biri silaja tuz atılmasıdır. Tuz, bakteri faaliyetini engelleyerek fermantasyonu geciktirmekte ve silajın olgunlaşmasını engellemektedir. Bu açıdan silajda tuz kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Silaj bozulmaması için ne yapmalı?​

 
Silajın bozulmaması için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. İşte silajın bozulmaması için alınabilecek önlemler:

1. **İyi Sıkıştırma**: Silajın bozulmaması için sıkıştırılması çok önemlidir. Silajı oluşturan malzemelerin en iyi şekilde sıkıştırılması, hava kabarcıklarının giderilmesi ve fermantasyonun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için gereklidir.

2. **Hava Almaması**: Silajın hava alması durumunda bozulma riski artar. Silajı sakladığınız silo veya silaj çukuru iyi kapatılmalı, hava almayacak şekilde muhafaza edilmelidir.

3. **Yeterli Nem**: Silajın bozulmaması için nem miktarının doğru olması gerekmektedir. Nem oranı yüksek veya düşük olan silajlar çabuk bozulabilir. İdeal nem oranı silajın kalitesini korumak için önemlidir.

4. **Düzgün Üst Kaplama**: Silajın üzerinin düzgün bir şekilde kaplanması da bozulmayı engellemek için önemlidir. Gerekli kaplama malzemeleri kullanılarak silaj yüzeyi korunmalıdır.

5. **Uzun Süre Bekletilme**: Silajın uzun süre bekletilmesi durumunda bozulma riski artar. Silajın kullanılacağı miktar kadarını uygun şekilde saklamak, fazlasını bekletmemek önemlidir.

Bu önlemlere dikkat edildiğinde silajın bozulma riski azalır ve hayvanlarınıza daha kaliteli bir yem sunabilirsiniz.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri