Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Mit ne ifade eder?
Geleneksel olarak yayılan ya da toplumun hayal gücü etkisiyle biçim değiştiren, tanrı, tanrıça, evrenin doğuşu ile ilgili imgesel, alegorik bir anlatımı olan halk öyküsü, mitos.Istihbaratçı olmak ne demek?
Devletin istihbarat biriminde çalışan ve ülkenin çıkarları doğrultusunda bilgi aktaran ve bunu değerlendiren kişi istihbaratçı olarak bilinir. Özellikle ülkenin iç ve dış tehlikelerine karşı aldığı bilgi doğrultusunda, buna karşı önlem sağlar.Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir üniversite. Millî İstihbarat Teşkilatı, Türk İstihbarat Teşkilatı
Mit koruma ve emniyet memuru ne iş yapar?
Mit koruma ve emniyet memuru ne iş yapar?MİT Koruma ve Emniyet Memuru Nedir? Koruma ve emniyet memurları; Millî İstihbarat Teşkilatı’na ait tesis, bina ve araçlar ile Teşkilat personeli ve yakınlarının güvenliğinin sağlanmasıyla görevli persOnellerdir.
İstihbarat olmak için ne gerekli?
İstihbarat olmak için ne gerekli?İstihbaratçı olmak için herhangi bir cinsiyet ayrımı da söz konusu değildir. Öncelikle istihbaratçı olmak için mutlaka lisans mezunu olmak gerekiyor. Ayrıca çok iyi bir şekilde dil bilmek de istihbaratçı olmanın diğer kıstasları arasında yer almaktadır. İstihbarat elemanı olmak için yaş sınırı da aranmaktadır.
İstihbarat denince aklınıza neler geliyor?
İstihbarat ve istihbarat tarihi denince ilk akla gelenler gizli haber toplama faaliyetleri, insan istihbaratı, casusluk, karşı casusluktur. Devletin ülke içi ve dışında kendine tehdit gördüğü rakip devlet, kurum ve kişileri takibi veya onların yürüttüğü istihbarat çalışmalarına karşı koyma faaliyetleri.Mit amacı nedir?
Mit’in görevi Türkiye Cumhuriyetinin; ülkesi ve millet bütünlüğüne, varlığına, bağımsızlığına ve güvenliğine, anayasal düzenine ve milli gücünü meydana getiren bütün unsurlara karşı içten ve dıştan yönetilen faaliyetlere karşı istihbaratı sağlamaktır. İstihbarat Dışında Başka Bir Faaliyeti Yoktur.Koruma memuru ne demek?
Koruma memuru ne demek?Islah evlerinde ya da cezaevlerinde çalışan mahkumların yeme içme ve hayatlarını sürdürmek için her türlü ihtiyaçlarını karşılayan kimseye Gardiyan denilmektedir. Gardiyanlığın bir diğer adı ise infaz koruma memurudur. İnfaz koruma memuru tutuklu olan kişilerin topluma yeniden kazandırılmasını amaçlamaktadır.