- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.274
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.135
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.080
- Meslek
- Webmaster
Mor karnabahar nasıl yapılır?
Turşu (Mor lahana Ve Karnabahar) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanaları küçük doğrayıp karnabahar çiçeklerini ayırıyoruz.
- Sarımsakları temizleyip doğuyoruz.
- Limon tuzu ile birlikte bütün malzemeyi harmanlayıp kavanoza koyuyoruz.
- İçme suyunda tuzu eritip ekliyoruz her bir kavanoz için bir su bardağı sirke kullanıyoruz.
Karnabaharın içi mor olur mu?
Karnabaharın içi mor olur mu?
Geleneksel mor karnabahar tohumudur. Parlak mor renkli zaman zaman beyazlı karnabaharlar yetiştirmenize olanak verir. Kolay yetişir, zengin mineral kaynağıdır.
Renkli karnabahar nasıl olur?
Türkiye'de çok az sayıda üretimi yapılan renkli karnabaharlar, Bafra Ovası'nda yetiştirilerek yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor. Beyazın haricinde sarı, turuncu, yeşil ve mor renklerindeki karnabaharlar görenleri hem şaşırtıyor hem de ilgisini çekiyor.
Mor karnabahar tadı nasıl?
Mor karnabahar tadı nasıl?
Eşiyok, "Mor karnabahar yetiştikten sonra normal karnabahar ya da brokoli gibi değerlendiriliyor. Tadı biraz kırmızı lahanaya benziyor. Salatalarda kullanılabiliyor, balıkla tüketilebiliyor ya da turşusu yapılabiliyor" dedi.
Mor karnabahar doğal mi?
Güncel Gerçekler. Mor karnabahar, botanik olarak Brassica oleracea var. botrytis, Brassicaceae familyasına ait renkli, serin mevsim hibrit bir çeşittir. Pigmentli çeşit, tarlalarda keşfedilen doğal mutasyonlar ve yadigarı çeşitleri arasında yıllarca geleneksel melezleme yoluyla geliştirilmiştir.
Renkli karnabahar nerede yetişir?
Renkli karnabahar nerede yetişir?
SAMSUN – Samsun'un Bafra Ovası'nda ilk kez üretilen rengarenk karnabaharlar hem göze hem de mideye hitap ediyor. Sarı, turuncu, mor ve yeşil karnabaharlar hem şaşırtıyor hem de yoğun talep görüyor. Bafra Ovası'nda bir tohum şirketinin projesiyle renkli karnabahar üretimi yapıldı.
Pembe karnabahar nasıl yapılır?
Ben pancarın kabuklarını kullandım. Karnabaharı tencereye alıp üstüne çıkacak kadar su koyup 5 dakika kaynatalım kevgirle alıp soğuk suya bastıralım. İyice soğuduktan sonra kavanozun dibine pancar veya kabuğunu koyup karnabaharları yerleştirelim.
Yeşil karnabahar nerede yetişir?
Yeşil karnabahar nerede yetişir?
Karnabahar nerede ve nasıl yetişir. Ülkemizde genellikle Orta Karadeniz bölgesinde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bafra ovası, Samsun Konya, Bursa, Mersin, Tokat, Adana, Amasya, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve İzmir'de yetiştirilmektedir. Karnabahar her çeşit toprakta yetiştirilebilmektedir.
Karnabahar fırında nasıl yapılır?
Karnabaharlar çiçek çiçek koparılarak tuzlu suda haşlanır. Derince bir kapta kaşar peyniri hariç tüm malzeme karıştırılır. Üzerine 1-2 parça katı yağ koyup (ben yağ kullanmadım) 200 derecede 20 dakika kadar fırında pişirilir. Daha sonra kaşarlar eklenerek tekrar fırına sürülür.
Karnabahar şeker yapar mı?
Karnabahar şeker yapar mı?
Şeker Hastalığını Önler: Karnabahar bol miktarda diyet lifi içerir ve bu durum vücudumuzun, şeker hastalığını önlemesinde çok yardımcı olur. Lif, vücudunuzdaki kan şekeri seviyesini düşük tutar.
Şeker hastaları karnabahar yemeği yiyebilir mi?
Karnabaharın en ilgimi çeken faydası; demir minerali bakımından zengin olması çünkü kansızlığa iyi geliyor. Harika bir antioksidan olduğu için, diyet yapanlar için de ideal bir besin. C vitamini, potasyum, betakaroten ve lif yönünden oldukça zengin. Şeker hastaları için de son derece faydalı.