Son Konular

Mufettis hal kagidi nedir?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Müfettiş hal kağıdı nedir?

MADDE 33 – (1) Hâl Kâğıdı; denetlenen hâkim ve savcıların denetim dönemi içerisindeki meslekî bilgi ve çalışmaları ile kişisel ve sosyal özelliklerinin değerlendirilmesine yönelik belgedir.

Mülkiye Müfettişi Neyi denetler?

Mülkiye Müfettişi Neyi denetler?
Görev ve yetkiler Madde 18 – Müfettişlerin görev ve yetkileri şunlardır: A – Bakanlık merkez birimlerinin, bağlı kuruluşlarının, Bakanlığın denetim ve gözetimi altında bulunan kuruluşların, il ve ilçe kuruluşlarının, il özel idareleri, belediyeler ve köylerle bunlara bağlı ve bunların kurdukları veya özel kanunlarla …

Müfettiş raporuna itiraz nasıl yapılır?

İş müfettişleri tarafından düzenlenen raporların ve tutulan tutanakların işçi alacaklarına ilişkin kısımlarına karşı taraflarca otuz gün içerisinde yetkili iş mahkemesine itiraz edilebilir. İş mahkemesinin kararına karşı taraflarca 5521 sayılı Kanunun 8 inci maddesine göre kanun yoluna başvurulabilir.

Mülkiye Müfettişi nereleri denetler?

Mülkiye Müfettişi nereleri denetler?
a) Kurum ve kuruluşların iş, işlem ve hesaplarını teftiş etmek ve denetlemek. b) Kurum ve kuruluşların personeli ile mahalli idarelerin organları ve diğer kamu görevlileri hakkında işledikleri iddia edilen suçlarla ilgili olarak araştırma, ön inceleme, soruşturma ve/veya disiplin soruşturması yapmak.

Mülkiye Başmüfettişi kimdir?

Vali-Mülkiye Başmüfettişleri(Ş)
- Erdal ATA.
- Necmeddin KILIÇ
- İrfan BALKANLIOĞLU.
- Ömer DOĞANAY.
- M. Hakan GÜVENÇER.
- Nusret DİRİM.
- N. Naci KALKANCI.
- Günay ÖZDEMİR.

Mülkiye Müfettişi Nasıl Olunur?

Mülkiye Müfettişi Nasıl Olunur?
Kaymakamlık sıfatını kazandıktan sonra Bakanlığın merkez birimleri ve/veya Taşra Kuruluşlarında fiilen en az 6 yıl çalışmış (askerlik hizmeti hariç), 6. sınıf ilçe hizmetini bitirmiş, yarışma sınavının (mülakat) açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde 44 yaşından gün almamış (01.01.1978 ve daha sonraki tarihte …

Muvazaalı işlemin tespiti halinde tebliğ edilen rapora işveren kaç gün içerisinde nereye itiraz edebilir?

b. Tebliğ tarihinden itibaren otuz işgünü içinde işverenlerce yetkili iş mahkemesine itiraz edilebilir. c. İtiraz üzerine görülecek olan dava basit yargılama usulüne göre dört ay içinde sonuçlandırılır.

Müfettiş kimdir ne iş yapar?

Müfettiş kimdir ne iş yapar?
Görev yaptığı kurumda denetim ve sorgulamadan sorumlu en üst düzey yetkili olarak ifade edilebilirler. Müfettişin, personel üzerindeki denetim yetkisini kanun ve usule uygun bir biçimde kullanıp kullanmadığını takip eder.

Müfettiş hal kağıdı, denetlenen hâkim ve savcıların denetim dönemi içerisindeki mesleki bilgi ve çalışmaları ile kişisel ve sosyal özelliklerini değerlendirmek amacıyla hazırlanan belgedir. Bu belge, görev alanındaki profesyonellerin performansını izlemek ve değerlendirmek için önemli bir referans olarak kullanılır.

Mülkiye Müfettişleri, çeşitli kurum ve kuruluşların iş, işlem ve hesaplarını denetler. Özellikle bakanlık merkez birimleri, bağlı kuruluşlar, il ve ilçe kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler ve köyler gibi yerleri denetleyerek kurumların işleyişini incelerler. Ayrıca personel ve diğer kamu görevlileri arasında iddia edilen suçlarla ilgili araştırma, inceleme ve soruşturmalar yaparlar.

Mülkiye Başmüfettişleri, Vali-Mülkiye Başmüfettişleri olarak tanımlanır ve önemli bir sorumlulukları vardır. Erdal Ata, Necmeddin Kılıç, İrfan Balkanlıoğlu, Ömer Doğanay, M. Hakan Güvençer, Nusret Dirim, N. Naci Kalkancı ve Günay Özdemir gibi isimler bu pozisyonda görev yapmaktadır.

Mülkiye Müfettişi olabilmek için kaymakamlık sıfatını kazanmış ve Bakanlık merkez birimlerinde veya taşra kuruluşlarında en az 6 yıl çalışmış olmak gerekmektedir. Ayrıca 6. sınıf ilçe hizmetini bitirmiş olmalı ve 44 yaşından gün almamış olmalısınız.

Müfettişler, görev aldıkları kurumda denetim ve sorgulamadan sorumlu en üst düzey yetkili kişilerdir. Personelin performansını, denetim süreçlerini ve yasalara uygunluğu kontrol ederler. Müfettişlerin görevi, kurumsal verimliliği artırmak, usulsüzlükleri tespit etmek ve gerekli önlemleri almak üzerine odaklanır.

Ras ne ise yarar?

Passolig promosyon kodu nasil alinir?

1. Konular

1. 1.280.726
  2. Mesajlar

1. 1.677.516
  3. Kullanıcılar

1. 31.688
  4. Son üye

Geri
Üst Alt